icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

CaixaBank i la Fundació “la Caixa” col·laboren amb tres entitats socials de la Conca d´Òdena per ajudar a col·lectius vulnerables

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, i en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, ha fet una aportació de 64.000 € adreçada a famílies, infants i persones grans. Dues entitats de referència a la comarca, Artesanas de Corazón i Càritas Anoia-Segarra, han rebut cadascuna 30.000 € que els han permès continuar posant en marxa accions a la comarca de l´Anoia, per acompanyar a les famílies a una situació de vida digna i autònoma i inclusiva, superant les situacions de vulnerabilitat detectades.

L´associació sense ànim de lucre Artesanas de Corazón gestiona un magatzem logístic d’aliments a la comarca de l’Anoia, amb seu a Santa Margarida de Montbui, per tal d´ajudar en el possible a les persones més necessitades del seu entorn. La col·laboració econòmica que ha rebut els ha permès incrementar l´entrega de lots de menjar i articles de neteja; així com, l’adquisició de material escolar i joguines per distreure als més menuts de les famílies. Artesanas de Corazón ajuda a més de 350 famílies de la comarca de l’Anoia, uns 1.000 beneficiaris directes.

En el cas de Càritas Anoia-Segarra, la col·laboració econòmica cobreix una doble acció: facilitar ajudes a les famílies vulnerables per a les necessitats bàsiques: alimentació, medicació, alimentació i higiene per 1a infància, ajudes d’habitatge, etc. i, per altra banda, una segona urgència conseqüència de la crisis del Coronavirus, la programació d´activitats educatives i de lleure per infants i joves. Des de Càritas pensen que caldrà treballar per disminuir la desigualtat educativa agreujada pel tancament de les escoles, i estan col·laborant amb entitats educatives i de lleure per organitzar activitats, com pot ser un casal o subvencionant la inscripció o quota d’activitats d’oferta publica.

L´ajuda de Càritas Anoia-Segarra s´adreça als municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. I, cobreix les necessitats bàsiques (alimentació, salut, habitatge, etc) de 600 persones i els permet programar activitats de lleure i reforç escolar d´estiu per 100 infants, i campaments i colònies per 50 infants més.

A part d’aquestes accions, des de la Direcció Territorial de CaixaBank a Barcelona s´ha impulsat una col·laboració amb APINAS (Associació de Pares Igualadins de nens i Adolescents Subdotats) per import de 4.000 €. L’ entitat, que té per a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns de desenvolupament i de les seves famílies a la comarca de l’Anoia, facilita l’atenció integral i personalitzada, afavorint la prevenció, la detecció precoç i inclusió social de les mateixes. L’ajut anirà destinat a les millores que ajudin a cobrir les necessitats socioassistencials derivades d’aquesta pandèmia de la Residència de Els Prats de Rei.

La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina ha destacat que “com a entitat financera vinculada des dels seus inicis a la ciutat d’Igualada, on es va obrir la primera sucursal ara fa 111 anys, és el nostre deure, ara més que mai i davant de la situació actual que ens ha sobrevingut, estar al costat de les persones i famílies més vulnerables. A CaixaBank apostem per un model de banca socialment responsable que posi a les persones en el centre i contribueixi a un major benestar per a tots”

Aquestes iniciatives s’emmarquen dins de #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l’entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d’euros per a pimes i autònoms, l’avançament del pagament de l’atur, entre d’altres. D’aquesta manera, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l’esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils.

tornar_radioIgualada