icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Cal Salinas d’#Igualada obre les seves portes per acollir el nou centre d’educació especial d’APINAS

El president en funcions de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha inaugurat aquest dissabte, les obres de rehabilitació de la Torre de Cal Salinas, a l’Avinguda Gaudí. L’edifici acollirà una Aula Integral de Suport per 24 alumnes amb necessitats de suport educatiu derivades dels trastorns de conducta i malalties mentals,  espais de gestió tècnica i administrativa d’APINAS i un habitatge per un màxim de vuit persones en règim de llar-residència. Marc Castells ha destacat que la rehabilitació de Cal Salinas és una mostra del compromís de la comarca amb aquells infants que més ho necessiten. Per la seva part, el president d’APINAS, Enric Fillat, s’ha mostrat satisfet que s’hagi tirat endavant aquest projecte.

Els treballs de rehabilitació de Cal Salinas van començar ara fa un any. Al llarg d’aquest temps s’ha fet una reestructuració integral de l’edifici, que antigament havia estat una residència familiar, i també dels espais del seu entorn. La reforma ha estat dirigida per l’arquitecte Jaume Riba, qui ha destacat que han conservat alguns elements originals de l’edifici.

Les obres, que han tingut un cost de més de vuit-cents mil euros, s’han pogut realitzar gràcies a la cessió d’ús de la Torre de Cal Salinas a l’entitat APINAS per part de l’Ajuntament d’Igualada, i a les aportacions de la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de la Comarca de l’Anoia i els fons propis d’APINAS.

Signatura d’una declaració entre la Diputació de Barcelona, APINAS i el Consorci de Promoció Turística de l’Alta Anoia

En el marc de l’acte inaugural de Cal Salinas, el president en funcions de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, el president d’APINAS, Enric Fillat, i la presidenta del Consorci per a la Promoció Turística de l’Alta Anoia, Mireia Duran, han signat una declaració d’intencions per al desplegament del “Projecte d’ampliació de l’oferta educativa” de l’Escola Àuria. Es tracta de la cessió d’una part de l’edifici del Consorci, ubicat al municipi dels Prats de Rei, a l’entitat social APINAS per tal que aquesta associació hi pugui desenvolupar un projecte d’ampliació de l’oferta educativa de l’Escola Àuria d’educació especial, mitjançant la posada en marxa d’un Programa de formació professional i inserció adaptat a alumnes amb necessitats educatives especials.

La participació i cooperació en el desenvolupament d’aquest nou projecte per part de la Diputació de Barcelona es valorarà oportunament en funció de la configuració de la nova corporació.

tornar_radioIgualada