icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Càritas Anoia-Segarra atén menys persones durant el 2017 però reconeix que els seus usuaris encara pateixen la crisi

L’entitat ha presentant la Memòria d’activitat de 2017 on s’explica que un total de 444 persones van ser beneficiàries de Càritas Anoia-Segarra, a través del servei d’acollida i seguiment social, al llarg de l’any passat. Aquesta xifra és força més baixa que la del 2016 quan es van atendre 767 beneficiaris. Malgrat això, la directora de Càritas a la comarca, Montserrat Roca, assegura que la crisi no ha passat per a tothom i que determinants col·lectius continuen patint treballs precaris i pobresa cronificada. Segons Roca, la millora de la situació econòmica encara no ha arribat als usuaris de Càritas.

Altres dades destacables de la memòria de l’entitat és que 104 persones han estat ateses, durant el 2017, al seu servei d’orientació laboral, de les quals 40 han participat en algun projecte formatiu; 79 persones han  participat en cursos de llengua catalana i castellana i 23 persones han utilitzat la Llar d’acollida per a víctimes de violència masclista.

Pel que fa els projectes de futur, la coordinadora tècnica de l’entitat, Coral Vázquez, ha explicat que estan treballant en la posada en marxa d’un pis compartit. També de cara aquest any 2018, des de Càritas Anoia-Segarra volen introduir canvis en la botiga de l’entitat, ja que aquesta va suposar l’any passat 15.000€ de pèrdues. Ho explica també Coral Vázquez.

La presentació de la Memòria d’activitat de 2017 de Càritas Anoia-Segarra es va fer el passat dijous, a l’Espai Civic Centre, en el marc de l’Assemblea anual de l’entitat. L’acte va incloure també la xerrada de Joan Vera, educador social, i fins ara coordinador de Càritas Diocesana de Vic, sobre “Els reptes de Càritas avui”.

tornar_radioIgualada