icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra promou l’aprenentatge del català a través de les competències personals i laborals

Càritas ha realitzat la 5a edició del curs de competències +QParaules. Una iniciativa, adreçada a dones procedents d’altres països, on es reforça la llengua catalana per facilitar la comunicació, aproximant-se a aspectes més competencials i laborals. És per això que s’han fet sessions centrades en l’autoconeixement i l’autoestima, ja que un dels problemes que Càritas va detectar a l’hora de  vincular-se a qualsevol acció formativa o laboral és la manca d’aquestes habilitats.

Segons Càritas, aquestes sessions han donat els seus fruits, perquè s’ha observat una evolució de totes les alumnes tant en la comprensió i expressió del català com pel que fa a autoconeixement, autoestima i autoconfiança que els hi pot servir per formar-se i créixer personalment.

Ja fa temps que des de l’entitat s’acompanya a dones procedents d’altres països, que presenten dificultats  amb l’idioma, fet que els hi impedeix l’accés a altres nivells d’acompanyament adreçats a la formació i/o inserció sociolaboral. A més, des de Càritas van detectar que una de les barreres que dificulta l’aprenentatge de llengües és la manca d’aplicació dels aprenentatges en la vida quotidiana i és per això que han volgut aplicar l’aprenentatge del català en el seu dia a dia.

Per últim, des de l’entitat volen destacar la forta connexió que ha fet el grup, s’ha creat un bon clima de treball i les alumnes han establert vincles entre elles que els permeten ampliar la seva xarxa social.

tornar_radioIgualada