icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Carlomagno comunica que vol acomiadar 16 dels 36 treballadors que integren la plantilla

Segons explica en un comunicat el Col·lectiu Ronda, que representa la plantilla en aquest període de negociació, la direcció de l’empresa igualadina Carlomagno, ha comunicat la decisió d’acomiadar 16 dels 36 treballadors que actualment integren la plantilla i indemnitzar-los amb el mínim import previst per la legislació vigent.

Segons el Col·lectiu Ronda, l’empresa, dedicada a la fabricació de mitjons, justifica la decisió en “l’elevat cost de seguir produint a Igualada” i pretén traslladar la totalitat de la producció que actualment es manufactura a la capital de l’Anoia cap a tercers països, especialment a la Xina. El comunicat afirma també que Carlomagno al·lega una disminució en la xifra de negocis i esgrimeix les dificultats per accedir al crèdit i el suposadament elevat cost de seguir fabricant els seus productes a Catalunya com a justificació de la decisió d’acomiadar el 45% de la plantilla.

Ana Tomé, advocada d’aquest Col·lectiu, considera que Carlomagno considera que no és pertinent al·legar una disminució en l’activitat i la xifra de negocis mentre els números demostren que l’empresa va tenir l’any 2014 una despesa en aprovisionaments pràcticament idèntica a la de 2013. A més, segons Torné, “encara no fa dos mesos des que la direcció va anunciar que començava a operar també a Mèxic i tenia previst incrementar les xifres d’exportació”.

tornar_radioIgualada