icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Carolina Telechea (ERC): “no s’ha pogut dialogar sobre el Patronat d’Esports ni l’Institut de Cultura, ni sobre la participació en aquests àmbits”

La regidora d’ERC a l’ajuntament d’Igualada, Carolina Telechea, va ser força crítica amb el govern de CiU en la seva intervenció al Ple d’aquest dimarts dia 28 de juliol. El grup municipal republicà va demanar el dijous a la Junta de Portaveus, i la resta de formacions polítiques s’hi van mostrar d’acord, que l’assumpte de la supressió del Patronat Municipal d’Esports (PME) i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) es deixessin sobre la taula, i que no es prengués la decisió fins el mes de setembre, després d’un procés de diàleg amb els grups municipals, per mirar d’arribar a algun acord, sobretot respecte els sistemes de participació dels representants polítics, de les entitats i de la ciutadania en general que hi pot haver en els àmbits de l’esport i la cultura d’Igualada. Pels republicans “la sol.licitud d’un mínim període diàleg de tots els grups de l’oposició ha tingut com a resposta la imposició de la majoria absoluta, és a dir, no ha estat atesa.”

Per a Telechea “en aquests dos organismes, si hi havia el compromís polític, ens podíem acostar a un bon nivell de participació ciutadana, ja que en ells s’hi havia d’acordar tota la informació pressupostària i de gestió, s’hi havien de deliberar les decisions i es prenien decisions vinculants. Per tant, d’entrada, la seva supressió significa una important retallada de la participació ciutadana.”

 

Un Consell Assessor no és un Consell de Participació.

Per la regidora republicana “com a alternativa al PME crear el Consell Assessor de l’Esport és una presa de pèl. Serà un òrgan merament informatiu i com a molt s’escoltarà les entitats. Només faltaria que no s’escoltessin els seus suggeriments. Ara bé, no és podrà fer una gestió col.lectiva ni conjunta entre totes les entitats de l’esport igualadí. Segur que no és donarà tota la informació pressupostària i de gestió d’una forma exhaustiva, ni es deliberaran les decisions, ni hi haurà cap decisió col.lectiva vinculant.” Des d’ERC s’expressa la preocupació perquè “el govern municipal de CiU està concentrant les decisions en poques persones, adoptant les seves primeres decisions sense cap mena de diàleg amb els deu regidors de l’oposició i retallant la participació ciutadana.”

 

S’aproven les propostes no resolutives de creació de l’Observatori de les desigualtats, de suport al Correllengua i per penjar l’estelada al balcó de l’ajuntament.

En l’apartat de les propostes no resolutives o mocions, ERC va aconseguir que s’aprovessin tres de les propostes que va promoure: una per a la creació de l’Observatori de les desigualtats a Igualada, amb el suport d’ERC, PSC, CUP i Decidim i l’abstenció de CiU i PP. Es proposa la realització d’una enquesta anual de condicions de vida dels igualadins, per aportar transparència a l’evolució real de les desigualtats a la societat igualadina. Una altra de suport als actes del Correllengua 2015 a la nostra ciutat, si hi ha col.lectius disposats a organitzar-ne.  I finalment, amb el suport de CiU, CUP i Decidim, és a dir 17 de 21 regidors, es va aprovar la col.locació de l’estelada al balcó de l’ajuntament, com a expressió de la “revolució democràtica catalana davant la negació del nostra dret a decidir democràticament per part de l’Estat espanyol”.

tornar_radioIgualada