icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Castells avança que en tres mesos estarà finalitzada segona fase del Parc Central amb un biollac d’aigües freàtiques de 700m2 inundables en una pastilla de terreny de 20.000 m2

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha encapçalat aquest dimecres una visita d’obres de la segona fase del Parc Central, un terreny de 20.000 metres quadrats que acollirà més de 300 arbres, un biollac, un dels Skate Parks més grans d’Europa, jocs infantils i un circuit de Pump Track. En aquests moments les obres avancen a bon ritme, i ja es pot comprovar com els diferents elements dissenyats i projectats pel despatx d’arquitectes paisatgistes Batlle i Roig van agafant la seva forma definitiva.

Marc Castells ha destacat que es traca d’un projecte molt ambiciós que pretén naturalitzar la ciutat, i aconseguir crear una zona que contribuirà a pal·liar les conseqüències del canvi climàtic. Segons Castells apunta que aquest parc està pensat per convertir-se en un espai confortable i on durant els mesos d’estiu es pugui gaudir d’una zona on la temperatura serà més baixa que en d’altres punts de la ciutat.

Respecte al biollac, Castells entén que a pocs mesos de les eleccions hi hagi crítiques. L’alcalde ha volgut remarcar que el biollac consta de 700m2 inundables del total de 20.000m2 dels que disposa aquesta segona fase d’actuació. A més, explica que les aigües del biollac són freàtiques i que estaran en constant moviment per tal d’afavorir que hi visquin amfibis i d’altres tipus de flora i fauna. Al mateix temps, l’alcalde recorda que des de la ciutat, i juntament amb Vilanova i Montbui, estan impulsant un estudi per poder quantificar les aigües freàtiques que hi ha en el subsol dels tres municipis, i que no s’apofiten. Castells diu que la gent ha de saber que la depuradora es veu desbordada, en molts casos, degut al desaprofitament de l’aigua freàtica que hi ha a la Conca i que no se’n fa cap ús.

L’espai on es treballa actualment hi ha projectat un dels millors Skate Parks d’Europa, amb unes dimensions de bowl i verticalitat úniques a Catalunya en consonància amb les exigències de les competicions olímpiques. El disseny de l’espai ha comptat, també, amb l’assessorament d’experts igualadins d’aquestes disciplines. La superfície general destinada a l’Skate Park és de més de 2.000 m2.  Amb aquest nou espai, la ciutat guanyarà un nou equipament esportiu d’aquesta disciplina que ja és olímpica.

L’ampliació del Parc Central també contempla una gran esplanada arbrada en la què s’hi instal·laran diversos jocs infantils i un circuït de Pump Track. En aquesta zona s’hi plantaran més de 200 arbres que generaran espais d’ombra. Tal i com ja es fa en la primera part del parc, el rec serà totalment amb aigua freàtica, complint així amb la voluntat del govern d’aconseguir que el manteniment del parc sigui sostenible mediambientalment.

tornar_radioIgualada