icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

CCOO Anoia aconsegueix la regulació administrativa de dues persones treballadores estrangeres de la comarca

El sindicat ha assessorat i ha denunciat davant de la Inspecció de Treball la situació irregular de dues persones treballadores sense contracte, que treballen al sector del moble i la fusta de l’Anoia. Arran de la situació de precarietat i vulnerabilitat denunciada pel sindicat, s’ha aconseguit l’autorització administrativa per arrelament laboral de les dues persones. La intervenció s’ha realitzat des del Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) d’Igualada, associació promoguda per CCOO que dóna assessorament en matèria d’estrangeria, mobilitat internacional i drets socials i laborals de les persones immigrades.

L’arrelament laboral busca fer visible l’economia submergida a través de la denúncia a l’empresa davant la Inspecció per treballar sense contracte durant, almenys, 6 mesos. L’acta d’infracció que s’elabora permet beneficiar-se d’un permís de residència i treball a través de les proves documentals i testimonials com fotos o vídeos.

Segons el sindicat, malauradament, aquest cas és una mostra més d’unes relacions laborals encara massa habituals a la comarca, que exploten de manera inhumana a moltes persones necessitades de feina. Però també signifiquen una pèrdua de recursos col·lectius, ja que impliquen un frau constant a la Seguretat Social i a Hisenda per part de les empreses, debilitant la prestació dels serveis públics.

tornar_radioIgualada