icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

CCOO Anoia atén prop de 200 persones en els primers 8 mesos de funcionament del Punt de Suport als Tràmits d’Ajuts i Prestacions Socials

Des del primer confinament causat per la pandèmia de la COVID-19, les CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia va activar un servei d’assessorament, informació i suport, obert i gratuït adreçat a persones treballadores i a la ciutadania en general. L’objectiu era donar resposta a l’allau de consultes de tipus laboral i social en un moment d’incertesa, de fort impacte de la crisi a la comarca i de col·lapse de les administracions davant aquesta problemàtica.

Després de l’estiu, CCOO va constatar que les persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica tenien moltes dificultats per completar de forma autònoma tràmits que ara només es poden fer telemàticament. L’objectiu de CCOO ha estat evitar que la desigualtat creixent, també a l’Anoia, no afectés significativament a les persones més susceptibles del suport social i quedessin excloses de rebre prestacions per qüestions purament administratives i per manca de recursos i coneixements digitals.

Després de 8 mesos de funcionament, CCOO ha atès a 196 persones, havent completat un 93% de tràmits addicionals.

tornar_radioIgualada