icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

CCOO, UGT i la Unió Empresarial de l’Anoia demanen que es constitueixi urgentment un espai de diàleg social a l’Anoia

Els dos sindicats majoritaris a la comarca i la patronal han fet un comunicat conjunt on asseguren que, aprofitant el desplegament de la llei del sistema d’ocupació i del SOC, que implica la lluita contra l’atur i l’increment de la competitivitat, cal crear un espai estable de concertació i diàleg social a l’Anoia.

UGT, CCOO i la Unió Empresarial afirmen que la Conca d’Òdena i l’Anoia, necessiten urgentment prioritzar la planificació d’estratègies, cercar consensos i implementar mesures amb recursos per abordar diferents temes. Entre les prioritats a tractar estarien els usos del sòl per reindustrialitzar de manera decidida la comarca, una estratègia integral de modernització, governança compartida i eficiència energètica del polígons d’activitat econòmica de la comarca. També apunten la importància de fer una inversió important en formació i qualificació professional a les famílies professionals del metall, arts gràfiques, industria 4.0, transició energètica, hostaleria, turisme, dependència i atenció sociosanitària, entre altres.

Sindicats i patronal afirmen que volen assumir les seves responsabilitats com a agents socials més representatius i majoritaris, i exigeixen a les administracions que d’una vegada per totes els convoquin, per avançar i construir les bases sòlides d’un model econòmic orientat a la sostenibilitat, la digitalització i l’economia circular on la industria jugui un paper central i esdevingui palanca de canvi amb treball de qualitat, sectors de valor afegit innovadors i competitius.

Els tres ens demanen urgentment una concertació territorial representativa amb visió de l’empresa, de les persones treballadores i de l’administració; des del compromís, el consens, l’escolta activa, la imparcialitat, al marge de colors polítics. L’objectiu passaria per sumar esforços pel desenvolupament econòmic de l’Anoia, vetllar per garantir un ecosistema empresarial de futur, la cohesió social, i perquè la comarca de l’Anoia sigui competitiva per treballar i viure.

tornar_radioIgualada