icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Ciclistes Urbans i Per la Conca inicien una taula de treball per la mobilitat sostenible

Després de converses amb veïns i partits polítics, els dos col·lectius aposten per dissenyar conjuntament propostes que facilitin la mobilitat a peu i en bicicleta a Igualada i la Conca d’Òdena. En les properes setmanes s’iniciarà una taula de treball, oberta a tothom qui vulgui col·laborar-hi, que discutirà propostes a mitjà i llarg termini amb l’objectiu de millorar futures planificacions i actuacions urbanístiques.

El col·lectiu Ciclistes Urbans d’Igualada i l’associació Per la Conca creiem que aquesta transformació és urgent. D’una banda, implica canvis d’hàbits que actualment estan fortament arrelats en molts de nosaltres. De l’altra, necessita polítiques públiques ambicioses que prioritzin clarament la mobilitat sostenible i que facilitin els desplaçaments a peu i en bicicleta.

L’aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) d’Igualada, el passat mes de febrer, va posar sobre la taula unes mesures que considerem insuficients. Els dos col·lectius consideren que el PMUS és un pla poc ambiciós, especialment en l’àmbit de la bicicleta, i difícilment contribuirà a canvis en el model de mobilitat de la ciutat. També lamenten, a més, que la participació ciutadana no s’hagi produït fins al final de la redacció del Pla. El resultat és que les propostes de més profunditat, les que qüestionaven les prioritats i el model, no s’han introduït a la planificació final segons expliquen en el comunicat. És per aquests motius que hen decidit crear una taula de treball per discutir propostes concretes, tant per la ciutat d’Igualada com pel conjunt de la Conca d’Òdena. La taula pretén ser un espai de debat estable que permeti donar veu als veïns i veïnes, especialment els que es mouen de forma habitual a peu i en bicicleta, davant de futures millores a places i carrers. La taula començarà a reunir-se en les properes setmanes i resta oberta a qualsevol persona, col·lectiu o partit polític que comparteixi la voluntat de treballar per una mobilitat activa i sostenible.

tornar_radioIgualada