icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Cinc dels set Premis Ciutat d’Igualada 2015 recauen en igualadins

La vintena edició dels Premis Ciutat d’Igualada, que fomenten i reconeixen el treball de creadors de diferents disciplines de l’àmbit social, la recerca i l’art, han recaigut majoritàriament en persones i entitats de la ciutat. L’acte s’ha celebrat al Teatre Municipal l’Ateneu aquest diumenge, 22 de novembre, i ha comptat amb la presència, entre altres, de l’alcalde, Marc Castells, del regidor de Cultura, Pere Camps, del diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, i de la delegada  de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco.

L’obra guanyadora del premi de Composició Musical Paquita Madriguera 2015 d’aquest any ha estat Variasons-IGD, de l’igualadí Carles Prat Vives.

D’altra banda, el premi d’Art Digital Jaume Graells ha estat per al treball Faces Sins, de l’alacantí Josue Bernabé Hernandez, qui s’ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement.

Pel que fa el premi d’Investigació Jaume Caresmar, l’obra guanyadora ha estat Quan la terra lluita. La defensa de la vila d’Igualada durant la Guerra Civil Catalana (1462-1472), de l’igualadí Pol Junyent i Molins.

El jurat l’ha atorgat el premi Gaspar Camps de Disseny a la col·lecció BLOOM Spring Summer 15, de l’equip de disseny de Sita Murt, de l’empresa Esteve Aguilera S.A.

El premi Procopi Llucià de Fotografia ha reconegut també el treball d’una igualadina. En aquest cas de Maria Gregori amb la col·lecció de fotografies L’enigma.

Pel que fa el Joan Llacuna de Poesia, l’obra poètica guanyadora ha estat pel poemari El revers del tapís de Laia Prat Garcia, de Sant Quirze del Vallès.

 

L’últim premi de la gala ha estat  el Mossèn Josep Còdol al Compromís Social i Cívic concedit al projecte Aprenentatge i servei de la Fundació Privada Àuria i l’Escola Garcia Fossas. Recollia el premi Teresa Jorba.

L’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada compta, a partir d’aquest any, amb la incorporació d’un moment en record i memòria a les persones vinculades a les disciplines que protagonitzen aquests premis, desaparegudes durant l’any anterior. El record aquest 2015 ha estat per la dissenyadora de moda Sita Murt i per l’artista plàstic Àlvar Ymbernon.

La gala d’enguany ha estat conduïda per Jordi Cuadras i Adriana Fuertes i ha comptat amb l’actuació musical de Teatre Nu, amb l’espectacle Mrs. Brownie.

tornar_radioIgualada