icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Circuit Parcmotor Castellolí gestionarà el Campus Motor per impulsar la indústria del motor a l’Anoia

Gestió Parcmotor Castellolí SL, empresa gestora de Circuit Parcmotor, ha estat l’adjudicatària de la concessió administrativa per a l’ús del Campus Motor. El Consell Comarcal va treure a concurs públic, el passat mes de gener, la gestió d’aquesta instal·lació amb la voluntat de transformar-la definitivament en un element que impulsi la indústria de l’automoció a l’Anoia. Aquesta adjudicació es votarà en el Ple Comarcal que se celebrarà aquest dimecres, 27 de maig.

Circuit Parcmotor, doncs, tindrà durant vint anys la seva utilització i explotació, pagarà un cànon anual a l’ens comarcal per l’edifici i, a més, farà una destacada inversió per a portar a terme les obres que completin les instal·lacions, ja que en aquests moments el Campus té les dues plantes superiors buides i pendents de les tasques d’adequació que el Consell Comarcal, amb el seu pressupost, no pot afrontar. D’aquesta manera, el Consell passarà a ingressar un import anual i, en acabar la concessió, rebrà l’edifici amb una inversió feta per valor d’aproximadament 700.000 €.

La iniciativa suposa un canvi molt rellevant en l’actual model de gestió, incorporant nous elements que han de fer possibles noves i decidides apostes per l’emprenedoria, per la formació i per aspectes fonamentals a curt termini com el 5G, així com la mobilitat en el futur més immediat. El conseller del Campus Motor, Jordi Barón, afirma que “celebrem el compromís amb el territori i l’aposta decidida que fa Circuit Parcmotor incorporant aquesta instal·lació; una actuació que li permetrà créixer i fixar-se nous reptes i que, al mateix temps, contribuirà a treure el màxim rendiment possible a aquest equipament públic i a obrir noves possibilitats de futur per la comarca amb un retorn d’activitat econòmica”. Barón recorda que “el Consell Comarcal s’ha assegurat un ús públic de l’edifici i estem convençuts que aquesta nova etapa suposarà un impuls molt destacat per al sector del motor, que té al davant un gran camp per córrer a la nostra comarca”.

El Campus Motor Anoia va entrar en funcionament al mes de desembre de 2013. En aquests anys, a banda d’acollir els serveis de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, ja s’hi ha dut a terme una tasca important d’acostament de la comarca al sector del motor, que ara es vol multiplicar, amb el nou model de gestió, per aprofitar totes les potencialitats de la instal·lació. Fabricants automobilístics de primer nivell com SEAT, Mercedes, Volvo, Honda o Renault, grans agències d’esdeveniments, organitzacions, institucions i empreses locals hi han celebrat sessions de treball, presentacions i esdeveniments. Ha acollit també jornades i trobades.

tornar_radioIgualada