icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

CiU, ERC, PSC i ICV a favor del procés participatiu de Cal Badia. PP i PxC s’abstenen

La majoria de formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Igualada van donar suport al procés participatiu de la finca de Cal Badia per convertir-la en un nou equipament per a joves i entitats juvenils de la ciutat. El punt es va dur al ple d’aquest dimarts a petició del Consell Municipal de Joves d’Igualada per tal de garantir el suport i el respecte sobre allò que es decideixi en aquest procés engegat fa unes setmanes. El regidor de joventut, Joan Requesens, va destacar la importància i la sigularitat d’aquest moment, demanant a les formacions del ple d’Igualada el suport i el respecte al que els joves estan construint en el marc d’aquest projecte.

Per la seva part, el PSC va donar suport al projecte i al procés participatiu, i recorda que la lluita d’un col.lectiu com l’Espai Pels Somnis ha fet que la ciutat es mogués per donar resposta a una demanda juvenil. En aquest mateix sentit es va expressar la portaveu d’ICV, Montserrat Mateu. La portaveu ecosocialista va donar suport al procés participatiu, sense deixar de criticar a un govern municipal que, segons Mateu, ha eliminat diferents plataformes de participació ciutadana en els darrers anys.

Finalment, els grups municipals del PP i PxC, es van mostrar favorables al projecte de Cal Badia, però veuen amb reticència el procés participatiu. Tant el portaveu popular, Joan Agramunt, com el del PxC, Robert Hernando, consideren que l’Ajuntament no assumeix el gran pes del projecte, i cedeix massa responsabilitat als joves. Els dos partits creuen que els continguts que es facin i desenvolupin a l’entorn de Cal Badia han de tenir la supervisió i control de l’administració municipal.

tornar_radioIgualada