icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Ciutadans proposa mesures a l’Ajuntament d’Igualada per reforçar la lluita contra l’ocupació il•legal d’habitatges

La formació taronja ho ha fet a través d’una moció en què va proposar l’elaboració de plans municipals específics per tornar els immobles ocupats als seus propietaris i mesures per vetllar per la seguretat i la convivència dels veïns afectats per l’ocupació il·legal.

Ciutadans proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l’ocupació il·legal d’habitatges. Tal i com ha explicat el portaveu de la formació taronja a Igualada, Carmen Manchón,la proposta de Cs contempla l’elaboració d’un pla municipal específic que permeti a l’ajuntament d’Igualada lluitar de forma més eficaç contra l’ocupació il·legal. En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica. També es preveu posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l’ocupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són els que millor coneixen la realitat dels seus barris. O l’elaboració d’un cens en què s’indiqui si el tipus d’ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa.

Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’ocupació il·legal a Igualada contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l’ocupació i impulsar la creació d’una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d’ocupació. El portaveu de Cs a Igualada, ha assegurat que “les ocupacions estan augmentant de forma alarmant a Igualada, provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson” . Manchón, ha explicat que el seu partit ha registrat una llei antiocupes al Congrés dels Diputats que sigui “més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els ocupes de manera exprés” però ha afegit que és molt important comptar amb el suport de l’administració local que és la més propera als ciutadans “creiem que des dels Ajuntaments també és necessari actuar i pressionar”, ha conclòs.

tornar_radioIgualada