icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

ATENCIÓ COMUNICAT de la Unió Empresarial de l’Anoia amb els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, i la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Atès que a la nostra comarca estem vivint una situació d’excepcionalitat i totalment inèdita, des de la UEA, conjuntament amb els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i d’acord amb aquesta casuística, s’estan recollint totes les problemàtiques i dubtes que té el món empresarial de la comarca per tal de donar resposta a totes les empreses; així com buscar totes les solucions per ajudar a l’activitat econòmica i empresarial, sigui el menys perjudicada possible.

Pel vostre interès, us fem arribar a continuació la següent informació: Aclariments:

  1. Laborals:
  2. a) En termes laborals, els municipis confinats de la Conca d’Òdena que són: Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena, el confinament NO és domiciliari. Tanmateix, està permesa la mobilitat interna dins el perímetre establert.
  3. b) Les persones que estigui dins el perímetre confinat que són els municipis d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i d’Òdena, ha d’assistir personalment als seus llocs de treball.
  4. c) Tot aquell que es trobi fora de la zona confinada i no pugui accedir al seu lloc de treball, s’ha de posar en contacte amb la seva empresa. Per la seva banda l’empresa comunicarà al treballador/a, la informació que prové de forma directa des del Ministeri de Treball (s’annexa document).
  5. d) Tota aquella persona que es trobi dins la zona confinada i no pugui accedir a la seva feina situada fora d’aquest perímetre, s’ha de posar en contacte amb l’empresa que alhora li informarà de com actuar.
  6. Accessos:

Logística / Transport de mercaderies

  1. a) Mercaderies autoritzades a entrar a la zona confinada, sota protocol específic: – Alimentació – Farmàcia – Productes crítics del sector químic que així indiqui albarà
  2. b) Treballadors autoritzats a accedir a la zona confinada són (poden entrar i sortir de la zona confinada: sota autorització explícita) – Tècnics dels operatius de seguretat i emergències – Treballadors assistencials: residències, centres de menors, serveis socials – Treballadors de botigues d’alimentació i farmàcies – Treballadors d’empreses crítiques: petroquímiques, etc
  3. c) Punts d’accés de mercaderies

– NII / C-37 pk 68,9

– Rotonda C15 / C37 / NII – A2 pk 549,9

– Accés i sortides B-222

  1. d) Punt d’accés de serveis d’emergència i treballadors autoritzats: – A-2 pk 554

Aquesta informació és de les 12:00h d’aquest divendres dia 13/03/2020. Us anirem informant i actualitzant la informació a mesura de l’evolució dels fets i este treballant per poder donar la màxima cobertura per poder gestionar les mercaderies. En aquest sentit, us fem adjuntem també la següent informació: “Resolució del Secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública de Mesures a Adoptar en els Centres de Treball Dependents de l’Administració General de l’Estat amb motiu del Covid-19” del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública; Informació del CECAT – Centre de Coordinació Operativa de Catalunya del Departament d’Interior “Preguntes i respostes per a les zones afectades pel Confimanent Covid-19” Des de les organitzacions empresarials i sindicals s’està treballant per demanar al Govern un conjunt de mesures laborals i de seguretat social per donar seguretat jurídica a les empreses i als seus treballadors i treballadores, i suport econòmic per intentar afrontar aquesta situació. Demanem, que si us plau, que ens feu arribar tots els dubtes i suggerències. Entenem que és una situació d’emergència i estem fent tot allò que ens és possible perquè pugueu tenir la informació de forma rigorosa.

tornar_radioIgualada