icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Condemnen a cinc anys de presó l’autor de l´apunyalament d´un jove a Igualada per la revetlla de Sant Joan del 2013

Segons destaca l’ACN (Agència Catalana de Notícies) i publica Regió7 , l’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó per intent d’homicidi el jove que en va apunyalar un altre durant la revetlla de Sant Joan d’Igualada de l’any 2013 a l’Ateneu Igualadí. El noi s’enfrontava a una petició inicial de nou anys de presó i 32.600 euros d’indemnització, però ha acceptat els fets a canvi de la rebaixa de la pena. El judici, que havia de començar aquest dijous i ha congregat nombrosos testimonis de les dues bandes, no s’ha celebrat. L’agressió va provocar fortes mostres de rebuig a la capital de l’Anoia i una concentració de 500 persones per recriminar l’atac. Tot i que inicialment es va apuntar el mòbil ‘espanyolista’, finalment es va descartar.

La matinada del 23 al 24 de juny del 2013 se celebrava la revetlla de Sant Joan al pati de l’Ateneu Igualadí. Cap a les 5 del matí es va iniciar una discussió entre diverses persones, entre les quals hi havia l’acusat i ara condemnat, Víctor P.T., de 25 anys. Segons el relat dels fets acceptat pel jove, en un moment determinat, “i sense motiu aparent”, va treure de la butxaca del pantaló una navalla desplegable de sis centímetres de fulla i es va abalançar sobre la víctima, a qui va clavar tres punyalades al tòrax i una al costat, provocant-li greus lesions que l’haguessin conduit a la mort si no hagués estat atès mèdicament.

El jove acusat va fugir del lloc dels fets i va ser arrestat uns dies després, però no es va recuperar la navalla. Des d’aleshores està en presó preventiva. La víctima va estar a la UCI de l’Hospital d’Igualada durant sis dies i cinc més a planta. Va trigar un mes i mig en curar-se totalment i li han quedat com a seqüeles diverses cicatrius.

Inicialment la fiscalia i l’acusació particular demanaven nou anys de presó per intent d’homicidi, amb l’agreujant d’abús de superioritat, però finalment s’ha retirat aquest agreujant i s’ha rebaixat la petició de pena a cinc anys, tenint en compte que l’acusat ja ha començat a pagar una part de la indemnització per a la víctima.

tornar_radioIgualada