icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

CONTROLAT l’incendi de l’Anoia i la Conca de Barberà. Es segueix treballant a la zona per finalitzar l’extinció total del foc que encara crema

Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 20.11h d’aquest passat dilluns l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia, que segons el Cos d’Agents Rurals ha afectat 1.657 hectàrees. D’aquestes, 1.272 són de vegetació forestal, 380 agrícoles i 5 de vegetació urbana. L’incendi, amb una llargada de 40 quilòmetres, ha afectat 6 municipis; Bellprat (el més afectat, amb 1.069,5 hectàrees cremades), Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Les Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils.

Al llarg de dilluns no ha crescut la superfície cremada. La tasca dels Bombers de la Generalitat ha consistit en acabar d’envoltar l’incendi, principalment amb línies d’aigua però també amb eines manuals. A la tarda, el Grup de Suport Operatiu (GROS) ha atès un bomber que presentava una lleu ferida per contusió i amb incisió en una cama, en posar el peu dins d’un forat i clavar-se una branca mentre treballava en les tasques d’extinció de l’incendi. Després de fer-li les primeres cures, el bomber ha estat evacuat per personal sanitari del Cos fins a un punt en què el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) se n’ha fet càrrec, per evacuar-lo immediatament a l’Hospital d’Igualada.

El cap de la Regió d’Emergències de Tarragona, Albert Ventosa, ha agraït el suport de la població de les comarques afectades per l’incendi, facilitant, entre d’altres coses, la recollida de l’aigua necessària per a l’extinció del foc. Ventosa també ha destacat la bona organització i la coordinació entre tots els agents actuants en aquest foc, el més gran que hem tingut en la present Campanya Forestal.

tornar_radioIgualada