icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Cuina oberta’ de Ràdio Igualada tanca la seva primera temporada en directe al Vadefoodies, festival de noves tendències gastronòmiques

Cuina oberta / Ràdio – El passat dissabte 27 de juny, el ‘Cuina oberta’, el programa de gastronomia i restauració de Ràdio Igualada, que aquesta temporada 2014-2015 ha emès la seva primera temporada, va tancar-la fent un especial en directe al ‘Vadefoodies’, primer festival de noves tendències gastronòmiques celebrat a Igualada.

L’emissió feta a l’exterior del Museu de la Pell, escenari de les activitats d’aquest festival, va incloure entrevistes a diversos convidats al ‘Vadefoodies’ i que van protagonitzar les xerrades que es van fer durant la jornada sobre noves tendències gastronòmiques. Entre d’altres, a la naturòpata Sandra Galvé i Joan Boix, gerent del restaurant ‘Cor verd’. També a un dels experts en cava més reconeguts del país, en Agustí Torelló dels Cellers AT Roca; Dídac Pastor, psiconeuroimmunòleg i expert en la nova alimentació i filosofia de la dieta paleo. A l’estudi mòbil instal.lat per fer aquest directe, també s’hi va apropar l’alcalde d’Igualada Marc Castells i el recent nomenat nou regidor de Promoció Cultural i Comerç, Pere Camps. Malgrat disposar de més convidats per omplir les dues hores d’emissió previstes, uns problemes tècnics van impedir poder incorporar-les ja que l’emissió es va haver de suspendre uns minuts abans de la una del migdia.

El programa ‘Cuina oberta’ vol agrair a l’organització del festival ‘Vadefoodies’ les facilitats que en tot moment va rebre la producció d’aquest programa per a la seva realització en directe, i especialment al seu director, en Joan Fontanella i també a Elisabet Florensa, responsable de comunicació del festival.

Els bons auguris d’èxit de la celebració d’aquest primer esdeveniment que ha tingut l’objectiu de presentar-nos a través de la seva organització, les noves tendències de gastronomia a través de restauradors i productors de proximitat de la comarca de l’Anoia, es van cumplir amb escreix, ja que els organitzadors han avaluat en més de 4.000, el total de visitants que durant tota la jornada es van apropar al Museu de la Pell d’Igualada. 4.000 ‘foodies’ que van gaudir de tota la oferta presentada.

Fins a 18 firmes relacionades amb el món de la restauració, majoritàriament d’Igualada i l’Anoia, van posar a l’abast dels igualadins les seves millors receptes. La majoria de participants valoraven molt positivament una experiència que va superar les millors previsions organitzatives.

També van funcionar les conferències programades a l’interior del museu, amb una ocupació mitjana del 80% amb xerrades com “Veganisme i vegetarianisme”, “Vins biodinàmics, ecològics, convencionals i naturals”, “Foodporn i demo d’apps gastronòmiques”, “Producte de proximitat i lògica”, “Escumosos i territori” i “Filosofia i alimentació Paleo”.  Entre el nombrós públic participant, cal destacar uns 100 ‘bloggers’ relacionats amb el món de la restauració a Catalunya.

Amb aquest festival, el ‘Vadefoodies’ i la nostra darrera emissió d’aquesta temporada, ha servit per posar un punt i final d’or per la ‘Cuina oberta’, que el proper setembre tornarà a la sintonia de Ràdio Igualada.

Volem aprofitar aquest espai per agrair a tots els convidats entrevistats en el programa en aquests 31 edicions emeses, així com també i molt especialment als nostres col.laboradors: Elisabet Florensa (blog ‘Tasta Rutes’), Eva Olivares (bloc: evaolivares.cat), Sílvia Baraldés (Qualitat Collbató), Jordi Vila (Mercat de la Masuca), Joan Boix (Cor Verd), Anna Castellà (Sweets by Nan) i Imma Jubert, responsable de comunicació del Consell Comarcal de l’Anoia, de la secció ‘L’Anoia del Camp a la Taula’, i que per espai de 20 setmanes hem conegut a diversos productors i productes de proximitat de la nostra comarca. A tots, moltes gràcies.

I a vosaltres, els millors oients, bon estiu i molt bona cuina. Fins al setembre!!!

Us adjuntem en aquest article una selecció de fotografies sobre el ‘Vadefoodies’, publicada en el seu mur, a la xarxa social del Facebook. Si ho voleu veure només cal fer ‘clic’ aquí mateix.

tornar_radioIgualada