icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Cuina oberta’ us apropa al portal ‘receptes.cat’

Cuina oberta / Internet – No hi ha cap mena de dubte que la cuina és un tret cultural considerat de gran importància i fins no fa massa temps la xarxa no disposava d’espais en català per intercanviar receptes de cuina. Conscients d’aquesta mancança, una iniciativa personal d’un internauta va posar en marxa un sistema en català que fes molt més fàcil publicar receptes per compartir-les a internet. Amb aquest concepte va néixer l’any 2009 el portal web culinari -receptes.cat-. Amb la simplicitat del projecte, a mida que ha passat el temps aquesta pàgina s’ha convertit en la comunitat culinària més gran de Catalunya.

En aquest intercanvi de receptes hi participen un ‘target’ ben variat de persones, des de joves a àvies. Tot plegat per recopilar la cuina típica de casa nostra i d’arreu del món i donar-li la visibilitat de la que es troba en receptes escrites en altres llengües. Amb usuaris d’arreu dels territoris de parla catalana, i molts també que participen des de l’estranger, i amb perfils molt diferents: des d’estudiants que van a viure sols i publiquen les receptes de la mama (o la mama les publica perquè les vegin), fins a xefs professionals que publiquen el que es pot menjar dia a dia als seus restaurants. Passant també, per les àvies que publiquen les receptes de la cuina de sempre, i que tant apreciem.

Els responsables que editen -receptes.cat- també ens expliquen que en el portal web es poden trobar plats senzills per fer en deu minuts i sortir del pas, cuina tradicional que vol moltes hores de foc lent, o cuina d’avantguarda que podem trobar en un selecte restaurant modern.

Pel que fa la distribució de la pàgina, aquesta està organitzada en categories, cosa que fa que siguin més fàcilment localitzades. També disposa d’un complert cercador on es poden  trobar plats per nom, per ingredients, per tipus, per temps. D’altra banda, la portada de la web ens suggereix les últimes receptes publicades, i si us doneu d’alta teniu la possibilitat de rebre les noves receptes al correu electrònic de -receptes.cat-. També es destaca la presència del portal a les xarxes socials generalistes com Facebook o Twitter, per què els seguidors estiguin en tot moment al corrent de l’activitat web.

-Receptes.cat- ha estat reconeguda amb nombrosos premis i mencions als mitjans de comunicació: Premis Blogs de Catalunya, Fundació.cat, Web de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. També compten amb la complicitat de les grans marques del sector per patrocinar els concursos de cuina que tot sovint organitzen premiant la millor recepta del mes.

Els gestors de -receptes.cat- han estat molt atents en cuidar que la pàgina fos molt fàcil de fer servir per què tothom qui vulgui hi pugui participar sense grans coneixements d’informàtica, ja que el que cerquen, segons les seves declaracions ‘es l’enriquiment col.lectiu a partir de compartir receptes i consells de cuina que els nostres usuaris poden plantejar en el fòrum de debat’. Afegeixen a més que: ‘…com toca pels temps que en que vivim, la web està adaptada als mòbils i tauletes, i ens consta que molta gent els utilitza per consultar les receptes mentre estan a la cuina’.

 

 

tornar_radioIgualada