icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Davant les altes temperatures s’aconsella estar especialment atents a gent vulnerable, gent gran i menors

Un dels consells que emeten els diferents organismes sanitaris és que cal hidratar-se sovint durant els episodis de calor. Aquest consell, però, esdevé especialment important per diferents col·lectius com el de persones amb diversitat funcional, gent gran i infants. En el cas de la gent gran perden la percepció de set i això fa que no s’hidratin com caldria, mentre que els nens i nenes, de vegades, tampoc tenen la capacitat de demanar aigua. És per això que cal parar especial a aquests col·lectius, tal i com ha explicat la infermera del CAP de Vilanova del Camí del Servei d’Atenció Primària de l’Anoia, Pilar Ibañez, en declaracions a Ràdio Igualada.

Pilar Ibañez també remarca que és molt important posar crema solar si s’ha de produir una exposició al sol.  La infermera detalla que cal posar la crema entre mitja hora i vint minuts abans d’anar a l’exterior, que la crema s’ha de posar per totes les parts del cos exposades al sol, i que s’ha de reposar en el moment que sortim de l’aigua.

La infermera del SAP també aconsella a les persones que treballen a l’exterior que es protegeixin contra el sol i les altres temperatures. Ibañez diu que també cal parar atenció als treballadors de la construcció o similars que estan exposats al sol. Els recomana que no es treguin la roba per combatre la calor, que es protegeixin amb roba còmode i fresca, i que s’hidratin molt sovint.

tornar_radioIgualada