icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Decidim Igualada acusa el govern de CiU de fer les coses sense planificar

Decidim Igualada no creu que el govern de CiU faci les coses ni amb visió de conjunt ni amb la profunditat que la gestió municipal es mereix. Més aviat l’acusa de fer segons exigeix el moment, és a dir, sense planificar. I als fets es remet. La plataforma de confluència ciutadana i d’esquerres considera que el trasllat d’una cinquantena de places de zona blava del passeig Verdaguer n’és un bon exemple, ja que només l’entén com a resultat de no haver previst l’impacte de la creació de les places de pàrquing gratuït a la zona del Mercat, com una mesura aïllada per a corregir aquesta situació.

Les places d’aparcament afectades són exactament 52, de la banda sud del passeig Verdaguer, entre els carrers de Sant Vicenç, Delícies, Cardenal Vives i Joaquima de Vedruna. Deixaran de ser de pagament en breu, per a reaparèixer als carrers de Joan Maragall, entre els carrers de Sebastià Artès i Santa Caterina, i el mateix Passeig, però per la banda nord, entre els carrers de Sant Magí, Òdena, Sant Josep i Esquiladors.

L’Ajuntament ha aprovat el seu trasllat en l’últim ple d’abans de vacances d’agost, a proposta del govern, que aclareix que la modificació només “és per raons d’interès públic” i que no afecta el nombre total de places d’aparcament sotmeses a control horari i règim tarifari, que gestiona la Societat Igualadina Municipal d’Aparcaments, SL (SIMA).

En termes pràctics, el portaveu de Decidim Igualada a l’Ajuntament, Dario Castañé, no veu malament la reordenació. El que posa en entredit és que la mesura “és el resultat de no haver previst l’impacte de les zones blanques –gratuïtes, que s’han creat a la zona del mercat”. Segons Castañé, és un reflex del tarannà local de fer les coses a pedaços, sense una visió de conjunt de la ciutat, de gestió pensada en clau global.

Castañé augura que “veiem clarament com la tendència d’actuar a cop de bisturí es mantindrà durant els pròxims anys”. I en aquest sentit afegeix que “podem afirmar rotundament que aquest és un Ajuntament de cirurgia plàstica”. De “molts retocs abans que entrar a treballar les causes de fons”, conclou.

tornar_radioIgualada