icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Del 15 de febrer al 26 de març es poden demanar els ajuts socials pel pagament de l’IBI

El ple municipal del passat mes de desembre va aprovar les bases que regulen aquests ajuts. L’Ajuntament d’Igualada hi destinarà una partida de 134.000 euros ampliable si s’esgota. Les persones interessades en optar aquests ajuts podran tramitar la seva sol·licitud del 15 de febrer al 26 de març.

En el ple municipal, la tinenta d’alcalde d’Acció Social, Carme Riera, ha destacat el canvi que suposa passar de ser una subvenció a un ajut. El canvi permet a persones vulnerables que tenen algun tipus de deute puguin optar, igualment, a l’ajud, fet que la subvenció no permet.

En aquest punt, ERC va tornar a denunciar que la pressió fiscal a Igualada és injusta, i més si es compara l’Impost de Béns Immobles d’Igualada amb d’altres ciutats similars.

Des d’Igualada Som-hi, Irene Gil, recorda que des de l’any passat, en aquesta línia d’ajuts, s’inclou a petició de la seva formació, que hi puguin accedir les persones majors de 55 anys i en situació d’atur de llarga durada.

Finalment, des de Poble Actiu, Eva Pedraza considera que les bases no recullen a tot el ventall de població vulnerable de la ciutat, i considera la mesura de clarament insuficient.

tornar_radioIgualada