icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Del 18 al 29 de gener, inscripcions de comparses per a la Rua de Carnaval d’Igualada

Una vegada tancat el cicle nadalenc, Igualada es prepara per a celebrar un nou esdeveniment festiu, també molt esperat i celebrat, com és el Carnaval. Aquest any la festa s’escau molt aviat, la primera setmana del mes febrer i, per això, l’Ajuntament vol animar entitats, famílies i colles d’amics, associacions i escoles a participar-hi. La festa, organitzada pel departament municipal de Promoció Cultural es durà a terme els dies 6 i 7 de febrer i, en aquesta ocasió, el cartell promocional ha estat elaborat pel dissenyador igualadí Pep Valls.

Dissabte, 6 de febrer, la rua s’iniciarà a les 18:30h i farà el recorregut habitual des de la Plaça de la Masuca fins a la Plaça de Cal Font. En aquesta ocasió, l’entitat encarregada de muntar la carrossa del Rei Carnestoltes i fer el pregó serà l’AMPA de l’Escola Pare Ramon Castelltort, que celebra els quaranta anys del centre educatiu.

El termini d’inscripcions per a concursar i participar a la rua serà del 18 al 29 de gener, a les oficines del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament (Plaça de Sant Miquel, 12, 2n). Les comparses hauran de tenir un mínim de deu membres i s’atorgaran quinze premis de 500 euros i deu de 200 euros, amb trofeus també per les tres millors comparses.

En acabar, a Cal Font, l’Antic Gremi de Traginers prepararà la tradicional botifarrada per als components de les comparses, gràcies també a la col·laboració del Gremi de Flequers de l’Anoia i a Carrefour Igualada.

L’endemà, dia 7 de febrer, la festa s’adreçarà especialment al públic infantil. A les 12h es durà a terme un petit Ball de Carnaval on els més petits podran lluir les disfresses i passar-s’ho bé amb l’espectacle musical Que comenci la festa, amb Jaume Ibars i els Trastos Band. Aquesta activitat està organitzada també pel departament de Promoció Cultural i compta amb la col·laboració de La Xarxa d’Igualada.

L’any 2015, la rua d’Igualada va comptar amb 2.700 persones participants, integrant un total de vint comparses. La programació completa i la butlleta d’inscripció es pot trobar al web www.igualada.cat.

tornar_radioIgualada