icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Del 3 al 25 de novembre s’obre el termini per a optar a gestionar els nous horts urbans d’Igualada

Les persones o entitats interessades a esdevenir arrendataris dels nous horts urbans d’Igualada, situats a tocar del riu Anoia, podran presentar les seves candidatures a l’Ajuntament a partir del dilluns 3 de novembre. Els interessats hauran de formalitzar les seves inscripcions a l’Oficina d’Atenció Ciutadana abans del dia 25 de novembre, en horari de nou del matí a sis de la tarda, de dilluns a dijous, i de nou a dues, els divendres i vigílies de festiu. La documentació necessària i les bases de la convocatòria es podran consultar properament al web www.igualada.cat. La previsió del govern municipal és que els nous horts urbans puguin entrar en funcionament el proper mes de gener.

L’Ajuntament d’Igualada ofereix un total de 37 parcel·les de 50 m2 de superfície: 10 destinades a persones majors de 18 anys, 10 per a majors de 18 anys en situació d’atur o jubilació amb una renda inferior al salari mínim interprofessional i, finalment, 17 per a centres d’ensenyament i associacions sense ànim de lucre que estiguin inscrites en el registre municipal d’entitats. En aquestes parcel·les es durà a terme un sistema de conreu respectuós amb el medi ambient i l’entorn, amb mètodes d’agricultura ecològica, amb una producció destinada a l’autoconsum i on no s’utilitzaran adobs ni pesticides de síntesi química. En un terreny annex s’hi ubicaran mòduls prefabricats amb vestidors, serveis i magatzem d’eines. Actualment, els treballs d’adequació dels terrenys afronten la recta final i es preveu que els horts estiguin enllestits al mes de novembre. Les parcel·les s’adquiriran per sorteig i els terrenys es cediran per quatre anys amb una renda anual de 65 euros. Un cop assignada la cessió, les persones o entitats beneficiàries rebran formació hortícola.

Les condicions per a optar aquests horts urbans són, entre altres, portar cinc anys empadronat a Igualada, no ser propietari o arrendatari de cap altre hort o terreny de conreu a la ciutat o la comarca i no tenir deutes amb l’Ajuntament d’Igualada.

tornar_radioIgualada