icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Des de la UEA segueixen denunciant la manca de solucions per als treballadors de fora la Conca d’Òdena que no van poder accedir al lloc de feina durant el confinament

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) segueixen denunciant que després que han passat dos mesos des de l’inici del confinament perimetral a la Conca d’Òdena encara no s’ha resolt la situació de centenars de treballadors i treballadores que resideixen fora de la Conca.

A la UEA reconeixen que la situació en què es troba el teixit empresarial i laboral a Catalunya no té precedents i, per tant, cal treballar per revertir aquesta situació i avançar econòmicament. Ara bé, en el mateix sentit asseguren que “no es pot deixar de banda i sense garantir els drets a tots aquests professionals anoiencs i també de fora de la comarca”.

La patronal també ha analitzat les dades recollides en una enquesta realitzada entre els associats, i que englobaven al voltant del 20 % dels treballadors de les empreses situades a la Conca d’Òdena que viuen a fora i que durant el confinament no van poder accedir als seus llocs de feina. En aquest sentit, expliquen que les empreses afectades, i els propis treballadors, “no saben en quina situació jurídica van quedar durant gairebé un mes”. I conclouen que “les persones treballadores afectades es troben desemparades i amb manca de protecció social”.

Des de la UEA denuncien que des de l’inici del confinament de la Conca d’Òdena ja han passat mes de dos mesos i “la resposta del Govern en aquest sentit, tot i les reiterades peticions i sol·licituds, ha estat nul·la. Una demanda que venim fent juntament amb els quatre ajuntaments dels municipis afectats i els sindicats”. Igualment, fan èmfasi en què “demanem tant al Govern Central com al Govern de Catalunya una resposta immediata i una solució de caràcter definitiu, en què s’adoptin les mesures necessàries per donar cobertura legal i seguretat jurídica a totes les persones treballadores afectades i que puguin acollir-se a una Incapacitat Temporal assimilable a accident laboral tal i com s’ha fet amb els treballadors veïns de la Conca i que no van poder accedir al seu lloc de treball si estava ubicat fora de la mateixa”.

Finalment, han volgut deixat clar que no volen que la crisi sanitària i que ja ha esdevingut econòmica, sigui també “una crisi social amb repercussió directa sobre les persones i les famílies, i preservi l’ocupació i el nostre teixit productiu i empresarial”.

 

tornar_radioIgualada