icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Des de la Unitat d’Atenció al Ciutadà i admissions del Consorci Sanitari de l’Anoia agraeixen la població per “la gran col·laboració i paciència”

Des de la Unitat d’Atenció al Ciutadà i admissions del Consorci Sanitari de l’Anoia han fet arribar l’agraïment a la població per “la gran col·laboració i paciència tant dels pacients com de les famílies”. Amb tot, han remarcat que no es pot “abaixar la guàrdia en relació a la pandèmia que estem vivint, però si volem aturar-nos en aquest moment de respir, per reflexionar sobre el que estem vivint al nostre hospital”.

Des dels ens també han deixat clar totes les dificultats que s’estan passant i han advertit que són conscients que “és molt dur per a qualsevol persona que està hospitalitzada passar sola l’ingrés, sense cap familiar proper; però volem dir que no els deixem sols, tot el personal està bolcat i cada dia rebem d’ells paraules de gratitud i els seus somriures ens ho demostren”. En aquest mateix sentit, han posat èmfasi en què entenen “la situació de les famílies que no poden estar amb el seu familiar ingressat i per això els donem les gràcies; per la comprensió i per la paciència”.

És per això que han instaurat un circuit de comunicació amb les famílies i un grup multidisciplinari de suport. Els treballadors i educadors socials, terapeutes, i personal d’infermeria “passen per totes les habitacions i connecten als pacients amb les seves famílies via telefònica i/o WhatsApp, segons disponibilitat”. També recullen les necessitats dels pacients i “els hi proporcionen material, (per dibuixar, per llegir, etc.). Aquest grup de suport, incorpora també, segons veiem l’estat d’ànim dels pacients, assessorament psicològic, nutricional i fisioterapeuta”.

Igualment, han volgut agrair als col·laboradors de tots els àmbits, interns i externs del centre, “la complicitat i el recolzament per ajudar-nos a tirar endavant les accions que hem anat fent com crear nous circuits que permeten la comunicació entre els pacients amb els seus familiars. Estem tenint, amb els pacients, estones de tot: d’esbarjo, de riure, de plorar i volem enviar el nostre missatge més sentit de solidaritat i estima per als que ja no hi són”.

Finalment, han explicat que “ens quedem amb el millor de tota la situació, amb tot el que estem aprenent dels professionals de tots els àmbits del nostre centre, de les persones que estan en el nostre hospital ingressades, de les seves famílies, del suport de les institucions i dels moltíssims missatges de suport i donatius que ens fa la ciutadania”. Finalment, han donat les gràcies “per tantes vivències i emocions compartides i seguirem treballant”.

tornar_radioIgualada