icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Des de Salut indiquen que l’evolució sanitària és positiva i que l’epidèmia a la Conca d’Òdena està controlada

La consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha indicat aquest dimarts als alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) a través de reunions telemàtiques.

Pel que fa al procés de desconfinament, Vergés ha refermat que els criteris que cal preservar a l’hora de reprendre l’activitat se centren a evitar aglomeracions, mantenir el distanciament social i reforçar les mesures higièniques. També ha informat que s’ha proposat a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis que elaborin propostes amb criteris homogenis perquè cada localitat pugui planificar i determinar si són viables activitats com ara els casals d’estiu, l’obertura de piscines o les festes major.

 

Es planteja una línia d’ajuts específics per als ajuntaments de la zona

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha comentat als alcaldes i alcaldesses que els municipis han de jugar un paper molt destacat en el procés de desconfinament i que el Govern treballarà amb una sensibilitat especial amb la Conca d’Òdena, atesa la situació de confinament dins del confinament que ha patit aquest territori. En aquest sentit, ha posat sobre la taula la possibilitat de crear una línia d’ajuts específics per als municipis d’aquesta zona.

Budó també ha recollit la petició dels alcaldes i alcaldesses perquè el Govern doni suport a la sol·licitud formal al govern espanyol, signada pels 7 ajuntaments, perquè se solucioni definitivament la situació dels treballadors amb domicili fora de la Conca i que durant el confinament perimetral no van poder accedir al seu lloc de treball.

tornar_radioIgualada