icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Després del núvol químic, el futur del polígon de les Comes a debat

La tertúlia política de Ràdio Igualada va abordar la setmana passada l’episodi d’emergència pel núvol químic que va viure la ciutat d’Igualada dijous de la setmana passada. Un dels punts que va generar més debat és el Polígon de les Comes i la seva planificació.

En aquest sentit, el regidor d’urbanisme, Jordi Pont, va recordar que les empreses químiques de les Comes estan sotmeses a un control molt estricte per part de la Generalitat. Pont va insistir en no criminalitzar les empreses, tot i que reconeix que segurament caldrà revisar quin tipus d’indústria hi pot haver en un futur en aquest polígon tant proper a zona d’habitatges.

Pel que fa el portaveu del PSC, Jordi Riba, afirma que fa 30 anys que tenim pendent la planificació d’un polígon de les Comes que ja es va concebre malament. Riba diu que cal començar a concretar quins rams d’activitat són admissibles en un present i futur, i els rams d’activitats que no ho són. Segons Riba, cal evitar sotmetre les empreses a la pressió de la ciutadania, i la millor manera d’evitar-ho és planificant a mig i llarg termini.

Per la seva banda, des d’ERC, Joan Torras, creu que tard o d’hora hauran de posar sobre la taula la necessitat d’acotar l’activitat d’aquestes empreses químiques. El republicà diu que no s’ha de criminalitzar les empreses i fer-les marxar, però si prendre decisions complicades per reduir el risc d’aquestes, i acotar les activitats que puguin fer.

Per a la portaveu d’ICV, Montserrat Mateu, va voler recordar que fa pocs anys es va avortar una revisió del POUM que potser no hagués sol.lucionat el problema, però que hagués generat el debat necessari per afrontar el problema.

Des del PP, Joan Agramunt considera que la ciutat ja va planificar malament el polígon de les Comes, el que ha qualificat com errada històrica. El portaveu del PP diu que és demagog afirmar que amb el POUM no hagués passat el que va passar.

Finalment, des de PxC, Robert Hernando diu que no és descabellat pensar en buscar una nova ubicació a aquestes empreses de més perillositat. Hernando comenta que si s’ha buscat un nou espai pels adobers, es podria fer el mateix amb les empreses químiques.

tornar_radioIgualada