icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Detenen l’activista Carles Duran pel cas de l’ocupació del rectorat de la UAB

El jove vilanoví Carles Duran ha estat detingut aquest matí pels Mossos d’Esquadra al seu domicili. La detenció s’emmarca en el judici pel cas “Som 27 i més”, en el qual 27 persones es troben investigades per ocupar el rectorat de la UAB l’any 2013, en protesta per la pujada de taxes de la universitat pública. Duran ha estat alliberat minuts després de les 12 del migdia.

Un centenar de persones s’han concentrat, a les 12 del migdia, davant de les dependències policials dels Mossos d’Esquadra a la ciutat d’Igualada. Un cop allà, els manifestants han conegut la notícia que el jove havia estat traslladat als jutjats d’Igualada, on se li ha notificat la obertura del judici oral del cas, i posteriorment havia estat alliberat. Pocs minuts després, el jove ha arribat a l’exterior de la comissaria per saludar als manifestants i agrair el seu suport.

En el cas de l’ocupació del rectorat de la UAB hi ha investigades un total de 27 persones, entre estudiants, personal administratiu i professors de la universitat, per a qui es demanen penes d’entre 11 i 14 anys de presó  pels danys succeïts durant l’ocupació, segons van denunciar els membres del Rectorat a la fiscalia. El col·lectiu Som 27 i més, per la seva banda, denuncia que l’equip del rectorat de la UAB està efectuant una persecució política contra les persones encausades i posa en qüestió les dades sobre els danys provocats durant l’ocupació.

tornar_radioIgualada