icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Diamant blau’, la novel.la més personal de Care Santos

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -360-

‘DIAMANT BLAU’ de Care Santos (Columna, 2015)

L’escriptora mataronina Care Santos publica el que per la pròpia veu de l’autora el retrat més íntim i emotiu que ha sortit de la seva imaginació. “Diamant blau”, títol per aquesta novetat editorial, a les llibreries des del 27 d’octubre es una novel•la ambientada en els anys de la industrialització i amb l’acció situada a Mataró.

Care Santos s’endinsa en el passat d’una família, la seva, amb l’esplendor de la burgesia i la precarietat de la classe treballadora del canvi de segles del XIX al XX com a teló de fons. La història recórrer els carrers i racons del Mataró més cèntric i aprofundeix en la història d’una ciutat que canviava hortes per fàbriques, quan la Plaça de Cuba es deia Plaça de Pi i Margall.

A diferència de treballs anteriors de Care Santos, el llibre s’ha escrit en català, ja que ressegueix la crònica d’una branca familiar que l’autora no es pot imaginar si no és en català. L’editorial Columna edita l’original en català, mentre que la traducció al castellà, la publica l’editorial Destino.

ARGUMENT

Diamant blau ens submergeix en el passat familiar durant les primeres dècades del segle XX, quan l’esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social.

En Silvestre Pujolà és un home fet a si mateix que deixa enrere el seu passat rural per començar a treballar com a tintorer en una fàbrica tèxtil de Mataró a mitjan segle XIX. El seu afany de lluita el portarà més enllà de la seva destinació en conèixer la Teresa, una dona que donarà sentit a la seva vida plena de superacions constants.

Uns anys més tard, la Teresa Pujolà, la néta, recorrerà el camí invers en renunciar a la seva posició social per casar-se amb qui estima.

L’AUTORA

Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970). Va estudiar Dret però des de ben jove va centrar-se en l’escriptura. Va treballar al desaparegut Diari de Barcelona i també a la revista Presència, d’El Punt Diari. Ha col·laborat a Catalunya Ràdio, COMRàdio i BTV.

Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove amb les seves novel·les adreçades a lectors joves, un terreny en què és una de les autores més llegides del nostre país. Ha estat antòloga d’Un deu. Antologia del nou conte català.

A Planeta va publicar fa dos anys la novel·la Habitacions tancades, que ha estat traduïda a tretze idiomes, incloent l’alemany, el francès, el suec, l’italià i l’holandès. Novel.la també adaptada al format televisiu emesa per TVE.

Font/Enllaç: Editorial Columna (Grup 62)

Article/post 1287 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada