icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Dissabte, 16 de maig, Igualada se suma novament a la celebració de La Nit dels Museus

El proper dissabte, 16 de maig, es durà a terme a tot Europa La Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que enguany arriba a l’onzena edició i que se celebrarà per tercer any consecutiu a Igualada. La iniciativa compta novament amb la col·laboració de l’associació cultural La Bastida, que ha preparat set intervencions creatives per vincular encara més el museu amb el món de l’art.

Així doncs, des de les 20h i fins a la 1h de la matinada, el Museu de la Pell d’Igualada obrirà les seves portes i es podrà visitar gratuïtament. A més, el visitant podrà gaudir d’una nodrida programació d’actes culturals paral·lels. També el Museu del Traginer se sumarà un any més a la iniciativa, obrint les seves portes en el mateix horari. Si la proposta de l’any passat es va desenvolupar entre el Museu i La Cotonera, enguany la programació se centra íntegrament a Cal Boyer. Serà una nit envoltada de màgia, amb música, pintura, dansa, poesia i noves arts tecnològiques. Un projecte on l’espectador podrà descobrir els espais del museu des d’una altra perspectiva, tenint l’oportunitat de viure’l i gaudir-lo d’una manera més completa, sorprendre’s i enriquir la seva experiència sensorial.

Els racons del Museu acolliran, doncs, petits espectacles d’uns 15 o 20 minuts de durada que s’aniran succeint al llarg del recorregut. L’obertura de portes serà a les 20h i, a partir de les 20:30h, l’actuació de Performers Barcelona donarà el tret de sortida a la celebració. Aquest és un grup de recerca artística sobre l’expressió en tots els seus vessants, que realitzarà diferents intervencions corporals en diferents espais i moments al llarg de la nit. A les 21h, la Companyia Ciart Dansa de Mariona Camèlia,

Irina Domènech i Sàndal Boada, presentarà l’espectacle Sala d’estar, ideat expressament per aquesta ocasió. Mitja hora més tard serà el torn d’Albert Gàmez i Marc Freixas i el seu Recital d’amor i silenci. En aquest espectacle, cantautor i poeta es reuneixen per emocionar el públic a través del que anomenen “cançó poètica”, cantant a vegades, recitant en d’altres, els poemes del llibre Amor i Silenci de Marc Freixas. Més tard, la nau de les encavallades acollirà l’Action painting musicada de Berenguer i Prudència. Prudència és l’alter ego de l’artista Joana Sardà, que oferirà una proposta on es fusionen la pintura d’acció i la música experimental de David Berenguer, component de Alado Sincera i U-tòpics, entre altres formacions. La nit seguirà amb més música, cap a les 23:30h, amb Mònica Torra i Albert Puig i els seus Boleros entre cordes, passions desenfrenades. L’actriu i el músic interpretaran boleros amb humor, emoció i tendresa. La nit finalitzarà amb el pop de Luca Masseroni  i Andreu Ribas, Germà Aire, que oferiran música per volar i no tocar de peus a terra fins a la 1h de la matinada.

Totes les actuacions de la Nit dels Museus són gratuïtes i per a tots els públics. Durant la vetllada, es podrà gaudir de servei de bar amb entrepans al Mishtó Gastro Caravana.

L’endemà, diumenge 17, el Museu de la Pell celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb una visita a Sant Jaume Sesoliveres dirigida al públic familiar. La Nit dels Museus està organitzada pel Museu de la Pell d’Igualada, l’Institut Municipal de Cultura (IMC), La Bastida i el Museu del Traginer. Es pot consultar més informació al telèfon 93 804 67 52.

tornar_radioIgualada