icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Dissabte 19 de febrer, caminada inaugural del nou camí de la riera d’Òdena oberta a tothom

El camí fluvial que surt del nucli urbà d’Òdena i arriba fins al riu Anoia seguint el traçat de la Riera d’Òdena, s’inaugurarà formalment el proper dissabte 19 de febrer amb una caminada oberta a tothom, que comptarà amb la participació de tots els alcaldes de la Conca d’Òdena, diverses autoritats, representants d’entitats excursionistes i tots aquells ciutadans que s’hi vulguin sumar per recórrer el nou camí i admirar els elements d’interès paisatgístic, ambiental i patrimonial de la Conca d’Òdena que fins ara romanien pràcticament inaccessibles.

S’han establert dos punts d’origen de la caminada per dissabte: a les 10.30h se sortirà des de la Torre del Castell d’Òdena, i a les 11h se sortirà de Cal Badia d’Igualada (Avda. Montserrat, 33). Ambdues comitives es trobaran a les 12h sota el Cementiri Nou d’Igualada, en un punt habilitat per a fer un refrigeri i on tindran lloc les salutacions institucionals. El recorregut entre Igualada i el punt de trobada és de 2,5 quilòmetres (5km entre l’anada i la tornada), i el recorregut des d’Òdena és de 5 km (10 km sumant anada i tornada). Es tracta d’una caminada oberta a tothom i no cal inscripció prèvia.

El nou camí fluvial de la Riera d’Òdena, de 7’28 km de llargada, ja és transitable des de fa pocs dies a peu, en bicicleta, a cavall i d’altres mitjans no motoritzats. Es tracta d’un ambiciós projecte impulsat des de fa set anys conjuntament per la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) amb un cost de prop d’un milió d’euros.

La inversió ha servit per recuperar i millorar l’hàbitat natural de la ribera i el conjunt de l’espai fluvial i obrir-lo a la ciutadania perquè els vianants puguin admirar elements d’interès geològic com els xaragalls de margues blaves, elements d’interès paisatgístic com les vistes panoràmiques del Puig Aguilera o els conreus agrícoles de secà a l’entorn del paratge El Coto, i elements d’interès cultural i arquitectònic com el Castell d’Òdena o el Cementiri Nou d’Igualada. Un cop creuat el pont de Can Riba, el camí segueix el traçat de l’Anella Verda d’Igualada, i finalitza a la desembocadura de la riera d’Òdena al riu Anoia, on enllaça amb la Via Blava Anoia Fase 1.

Aquest nou camí fluvial dignifica i conserva l’espai natural, l’apropa a la ciutadania i ajuda a vertebrar la Conca d’Òdena. Forma part del projecte Parc Fluvial Anoia, que inclou el riu Anoia, la riera de Castellolí i el torrent de Güells, a més del a Riera d’Òdena. Tots ells es connectaran a la Via Blava Anoia que ha d’unir la Conca d’Òdena fins al mar a través de les lleres dels rius Anoia i Llobregat, en un projecte promogut per la Diputació de Barcelona.

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l’Anoia, tots ells situats a la Conca d’Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d’interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d’ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres. Enguany celebra els vint anys d’existència.

 

 

tornar_radioIgualada