icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Divendres, dissabte i diumenge, visites guiades al fort de Sant Magí, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre, Igualada s’adhereix, un any més a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, en aquesta ocasió amb una visita guiada i gratuïta al fort de Sant Magí, una perla patrimonial igualadina de les guerres carlines. L’activitat és organitzada pel Museu de la Pell i l’Ajuntament, conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

Construït a partir de les pedres de l’antiga capella de Sant Magí, es va aixecar un fort d’observació i defensa de la vila, en el marc de la primera guerra carlina (1833-1840). L’edifici ha estat restaurat amb excel·lents criteris arquitectònics i junt amb la torre de Rigat conforma un conjunt monumental i paisatgístic que s’ha recuperat per a la ciutat. Les visites guiades aniran a càrrec d’Anoia Patrimoni i els tres dies s’efectuaran a les 11 h. El punt de trobada serà davant del número 40 del C/ de la Salut. El dia 10 d’octubre, el Dr. Pere Pascual, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, presentarà la visita. Per assistir-hi caldrà fer inscripció prèvia trucant al telèfon 938046752.

Les Jornades Europees del Patrimoni, instituïdes el 1991 pel Consell d’Europa i considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

tornar_radioIgualada