icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Diverses entitats ambientals de l’Anoia demanen al govern igualadí que aturi el projecte de fer una zona blanca a l’Hort de l’Asil

Les entitats Per la Conca, Igualada pel Clima, l’Associació Naturalment de l’Anoia, Preservem l’Anoia, Amics del Rec i Eixarcolant han fet públic un comunicat conjunt on requereixen al govern d’Igualada que no construeixi un aparcament en aquesta zona de la ciutat. Per aquestes entitats, l’Hort de l’Asil és un dels pocs pulmons verds d’Igualada i construir un aparcament en aquest espai suposaria  destrossar la poca natura de la ciutat i omplir-la tota de formigó i asfalt per continuar fomentant l’ús del cotxe. Segons aquestes entitats ambientals, el govern igualadí aposta per destrossar aquest pulmó verd gastant-se 333.000 euros i, a més, anant en contra del propi compromís de la ciutat amb l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya. Un acord que preveu la creació d’una zona de baixes emissions a Igualada abans d’acabar el 2025.

Per últim, Per la Conca, Igualada pel Clima, l’Associació Naturalment de l’Anoia, Preservem l’Anoia, Amics del Rec i Eixarcolant demanen al govern de Castells accions valentes per tenir una ciutat sostenible i saludable. Això passaria, segons aquestes entitats, per un canvi en la mobilitat i crear nous espais d’ús públic com a horts comunitaris i corredors verds per a realitzar-hi diferents activitats.

tornar_radioIgualada