icon_radio

RÀDIO

BLOG

Editorial Meteora, 15 anys de fidelitat a la bona literatura

VLLG? /  ACTUALITAT

El proper 30 de novembre Editorial Meteora celebra el seu 15è aniversari. Els seus socis fundadors, Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando, filòlegs vinculats al món de l’ensenyament i de les arts gràfiques respectivament, van crear les bases el març del 2000 per posar en marxa el seu projecte, l’Editorial Meteora. El novembre del mateix any van començar a publicar els primers llibres.

Meteora va néixer amb dues col·leccions de novel·la, “Papers de Fortuna” i “Tahona de letras”, i una de biografies il·lustrades, “Vides i llegats”, el títol inicial de la qual és el primer llibre de Meteora, el dedicat a la gran il·lustradora i escriptora catalana Lola Anglada.

Posteriorment Meteora publica títols en col·leccions com “La roda de Faistos”, dedicada a monografies sobre les arts plàstiques, “Mitilene”, dedicada a la poesia, i “Cronos”, una col·lecció d’assaig i divulgació. Meteora també ha publicat llibres infantils il·lustrats i obres relacionades amb la medicina complementària i altres branques del saber i la cultura.

Actualment, amb prop de 200 títols, Meteora ofereix una esplèndida galeria d’autors com Víctor Alexandre, Pilar Aymerich, Agustí Bartra, Mònica Batet, Sebastià Bennasar, Teresa Broseta, Llorenç Capellà, Antònia Carré-Pons, Teresa Costa-Gramunt, Carles Duarte, Empar Fernández, Feliu Formosa, Patrícia Gabancho, Isidre Grau, Gabriel Jackson, Teresa Juvé, Nèstor Luján, Joan Perucho, Marta Pessarrodona, Agustí Pons, Susanna Rafart, Maria Carme Roca, Albert Salvadó, Ricard Salvat, Màrius Sampere, Antoni Vidal Ferrando, Olga Xirinacs, entre molts d’altres.

Editorial Meteora, integrada actualment dins de l’Associació d’Editorial Indepents, ‘Llegir en català’, ofereix un variat catàleg de novetats amb diversos registres de gèneres literaris. Entre d’altres, Meteora, enguany és coeditora juntament amb la resta d’editors de ‘Llegir en català’ del Llibre de la Marató de TV3, dedicada a la diabetis i l’obesitat.

En la categoria de narrativa de gènere negra destaca Mònica Batet amb el seu nou llibre ‘Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres’; poesia amb Ricard Ripoll amb ‘La causa dels exilis’ i Jordi Valls amb ‘L’illa misteriosa’; novel.la històrica representada pel nou llibre d’Antònia Carré-Pons titulada ‘És l’amor que mou el cel i les estrelles’; narrativa amb l’obra de Gemma Freixas amb ‘Malabo i les cendres’ i relacions humanes amb una autora gran experta amb la matèria com és Victòria Cardona amb la publicació de la novetat ‘Teixint el tapís de l’amistat’.

Tant el ‘Vols llegir?’ de Ràdio  Nova i Ràdio Igualada, i també el volsllegir.cat volen felicitar a Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando per aquest aniversari, 15 anys demostrant dia  a dia una aposta ferma per la literatura de gran qualitat.

Article/post 1289 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada