icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El 27 i 28 juny arriba a l’Anoia el Catalunya E-bike Tour, una iniciativa turística i esportiva no competitiva per descobrir la comarca amb bicicleta

El 27 i 28 de juny arribarà a la comarca el Catalunya E-bike Tour, una nova iniciativa esportiva i de promoció turística, amb sortida i inici a Igualada i que passarà per diferents municipis del territori. Els participants recorreran, amb bicicleta elèctrica o convencional segons la seva condició física, els indrets naturals i patrimonials més simbòlics de la comarca i gaudiran la seva millor gastronomia.

L’esdeveniment, impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, amb la implicació d’Anoia Turisme i el Consorci de Turisme de l’Alta Anoia, compta també amb la col·laboració especial dels ajuntaments de Pujalt, Carme i Rubió, que acolliran els avituallaments. La prova s’havia de celebrar el passat mes de maig però es va haver d’ajornar per l’alerta sanitària provocada per la COVID-19 i, aquest mes de juny, es durà a terme amb les mesures de prevenció i seguretat adients i un format adaptat al context actual.

En l’actual moment de desconfinament progressiu, l’organització de la prova ha treballat per oferir les màximes garanties de seguretat. Els dies en què s’ha de celebrar, previsiblement tot el territori de l’Anoia haurà superat ja la fase 3 del procés de desescalada però, tot i això, s’han previst les mesures necessàries, d’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries. Entre d’altres, la cursa s’ha limitat 120 inscrits; es farà una sortida esglaonada, durant un hora, amb grups de menys de 20 corredors; en els moments en què hi podria haver contacte entre persones, com la recollida de dorsals, se senyalitzarà la distància prescriptiva i hi haurà a disposició elements com gel hidroalcohòlic; la mascareta serà sempre obligatòria, tret del moment en què s’estigui duent a terme la pràctica esportiva; als avituallaments, que seran a l’exterior, el menjar es lliurarà envasat individualment i es garantirà la distància entre els participants; i hi haurà també un coordinador de seguretat que vetllarà pel compliment d’aquestes mesures en tot moment.

El Catalunya E-Bike Tour

Aquest és un esdeveniment de cicloturisme no competitiu, que proposa passar dos dies viatjant entre els pobles, camps i boscos de l’Anoia, amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica. Entre els al·licients que ofereix, hi ha conèixer i gaudir del patrimoni, els paisatges, la cultura, els allotjaments rurals i els productes de proximitat de la zona.El Catalunya E-bike Tour forma part dels E-bike tours, una sèrie d’esdeveniments amb rutes organitzades, que tenen l’objectiu de descobrir el territori, degustant els millors productes que pot oferir, gaudint dels paisatges i amb tots els serveis necessaris: lloguer de bicicletes, servei de mecànica, avituallaments amb productes de proximitat, allotjaments de qualitat i servei de càrrega de bateries en ruta.

La primera jornada, dissabte 27, arrencarà a Igualada i passarà per Jorba, Rubió, els Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, la Guàrdia Pilosa, Conill, Pujalt, l’Astor, Veciana i Copons, i acabarà novament a Igualada. En aquests 76 quilòmetres, hi haurà també les visites a la Torre de la Manresana als Prats de Rei i al Campament de la memòria històrica de l’Exèrcit Popular de Pujalt. L’endemà, 28 de juny, tindrà lloc la segona etapa, de 45 quilòmetres. També arrencarà a Igualada i passarà per la Tossa de Montbui, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Orpí, Carme i Vilanova del Camí, per finalitzar a Igualada. De camí a la Tossa es visitarà la Fou de can Milà i l’Alzina Mil·lenària. Més tard es podrà veure el Castell d’Orpí. Els àpats en aquestes dues jornades es faran en llocs simbòlics de la comarca, on els participants podran gaudir dels productes de proximitat i receptes del territori.

Es pot trobar tota la informació sobre el Catalunya E-bike Tour i les inscripcions al web www.ebiketour.es.

tornar_radioIgualada