icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El 67 % de les empreses enquestades per la UEA afirma que les pèrdues econòmiques ja oscil·len entre els 100.000 € i els 500.000 €

La Unió Empresarial de l’Anoia ha elaborat una enquesta en la seva línia d’analitzar l’estat de les empreses i conèixer la seva situació en aquesta crisi.

Hi ha moltes empreses a la comarca que no han pogut obrir, i d’altres que ho han hagut de fer amb unes condicions complicades per mantenir uns rigorosos requeriments de seguretat, distàncies, protecció, salut i neteja per evitar contagis propagació del virus. Per tal de detectar i quantificar quina és la situació i les necessitats de les empreses, des de la UEA s’ha impulsat una enquesta amb mostra de 96 empreses de la comarca que han detallat com ha anat la represa parcial de l’activitat, les dificultats que es troben les empreses i per d’aquesta manera, des de la patronal anoienca, poder resoldre i millorar la situació d’empreses, treballadors i treballadores del territori.

A nivell de pèrdues econòmiques, gairebé el 70 % de les empreses enquestades ja quantifica l’impacte econòmic que ha generat la Covid-19 i que entre març i maig, les pèrdues ja oscil·len entre els 100.000 € i 500.000 €.

Pel que fa als ERTOs, segons les dades publicades per la Generalitat de Catalunya, la comarca de l’Anoia registra 1.495 ERTOs per força major i 48 Expedients de Regulació, el que ha afectat prop de 10.000 persones. D’altra banda, segons les dades analitzades per la UEA, el 61 % de les empreses enquestades ha presentat un ERTO, però la gran majoria, el 83 % ha reprès l’activitat total o parcialment, tot i que d’aquesta última dada, el 24% està valorant presentar-ne un.

Tanmateix, les empreses que tenen activitat empresarial detallen que la situació amb els seus proveïdors i clients és que el 80 % de les empreses tenen clients que no poden obrir, així com que el 33 % de les empreses han perdut clients. En menor mesura, les empreses es troben amb proveïdors que han tancat o que no poden obrir, l’11 % o bé que han canviat els preus de compra de les matèries primeres (14 %). Tot i així, algunes apunten que la situació generada per la Covid-19 els ha permès diversificar el negoci i guanyar clients que abans no tenien (8 %). Per la seva part, les empreses que no han pogut reprendre la seva activitat econòmica i empresarial, majoritàriament (58 %) és perquè no tenen comandes, material o feina i perquè la llei no ho permet (39 %).

La necessitat per tenir EPIs i materials de protecció i seguretat continua sent una reivindicació per part de les empreses anoienques. En aquest sentit, el 61 % de les empreses enquestades necessita mascaretes; el 56,8 % guants; el 46,3 % gel hidroalcohòlic i el 25 % solució desinfectant per materials i superfícies, entre altres.

tornar_radioIgualada