icon_radio

RÀDIO Igualada notícies

BLOG

El barri de Sesoliveres ja compta amb més d’una setantena d’oliveres plantades per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell de la Infància

Abans de les 11 del matí d’aquest dissabte 26 de febrer, el membres del Consell d’Infants d’Igualada han arribat a Sesoliveres en carro, usant d’aquesta manera el mitjà de transport tradicional amb què els pagesos es desplaçaven històricament. Hi han arribat disposats a plantar, conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada una 70 oliveres.

Després d’un esmorzar complert amb una llesca de pa de pagès sucat amb oli i sucre els nois i noies s’han posat mans a l’obra per plantar les oliveres que ja estaven situades al camp. L’Alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha explicat que des de l’ajuntament es vol convertir aquest camp d’oliveres en un “espai didàctic per a totes les escoles d’Igualada on poder mostrar de primera mà, com era la producció tradicional d’oli a casa nostra tal i com feien els nostres avantpassats, posant en valor en nostre passat agrícola i recuperant-lo”. L’any 2016 l’Ajuntament i el Sindicat de Pagesos ja van fer una primera passa en la recuperació, rehabilitació i reobertura per a usos culturals de l’antic Celler del Sindicat i Molí d’Oli, un edifici modernista de l’arquitecte Cèsar Martinell.

Ara es vol fer un pas més, recuperar la producció d’oli amb segell 100% igualadí. El manteniment d’aquestes oliveres esdevindrà una activitat educativa oberta a les escoles i als centres oberts per tal de poder viure de primera mà tots i cadascun dels passos de l’elaboració d’oli de forma tradicional. Anualment es collirà la producció d’aquestes oliveres i el Sindicat dels Pagesos en farà una producció limitada que es comercialitzarà sota el nom de “Sesoliveres”. Els guanys d’aquesta comercialització es destinaran al manteniment d’aquestes oliveres i l’elaboració i comercialització del producte.

tornar_radioIgualada