icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO a l’Anoia incrementa més d’un 150% les persones ateses

Durant el primer semestre del 2021 aquest espai sindical ha atès gairebé un centenar de persones, que han realitzat gairebé 300 visites i han plantejat més de 350 consultes, la meitat de les quals orientades a com regular la seva situació administrativa. Aquestes dades mostren un significatiu increment en relació amb el primer semestre del 2020. Concretament les persones ateses han augmentat un 154%, les visites el 95% i les consultes el 130%. Pel que fa el perfil dels usuaris del CITE, a l’Anoia, prop d’un 64% són d’origen llatinoamericà, el 60% són dones i un 66% treballa de manera irregular. Per països d’origen, en primer lloc hi trobem el Marroc (26%), seguit de Colòmbia (13%), Perú (9%) i Hondures (7%). Les dades del CITE també mostren una estabilització respecte de l’any anterior de les persones sense autorització administrativa per residir i treballar a l’Estat espanyol, que es manté prop del 53% del total.

Cal destacar que l’atenció d’aquest període encara s’ha vist marcada per la crisis sanitària generada per la COVID-19, que ha condicionat que en molts casos la relació amb la persona atesa s’hagi fet de manera telemàtica.

tornar_radioIgualada