El ciclista neerlandès Hans Becking i la suïssa Janina Wüst, campions de la VolCAT Igualada 2023

La cursa de BTT per etapes més antiga d’Europa va tornar a ser un èxit i va coronar els dos ciclistes internacionals al capdamunt del podi.

Hans Becking va córrer de manera molt intel·ligent. No va guanyar cap etapa, però va saber rendibilitzar els bons temps que va fer en totes les jornades. El neerlandès va acabar en segon lloc en les dues primeres etapes. A la tercera i la quarta va saber jugar amb el cronòmetre fins aconseguir acabar primer a la classificació general.

Per la seva part, la guanyadora femenina Janina Wüst va tenir una actuació quasi perfecta. Va acabar en primer lloc en les 3 primeres etapes i en segona posició en la darrera, el que li va valer per acabar com a campiona final.