icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Col·lectiu Eixarcolant d’#Igualada prepara la quarta edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Les males herbes seran, el proper dissabte 13 d’abril a Igualada, les protagonistes de la quarta Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades, una iniciativa única al sud d’Europa, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, per descobrir i redescobrir les plantes silvestres, les varietats tradicionals i els seus usos.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades té l’objectiu de posar aquestes plantes en valor, donant-ne a conèixer el seu ús i mostrant com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

Entre les activitats, destaquen els tasts, com el de xocolates de la casa Dalmases; els tallers, com per exemple el taller d’elaboració de còctels amb plantes silvestres o el de cuina grega, i el dinar silvestre, amb plats d’avantguarda on les plantes són, de nou, les grans protagonistes. A més, com a novetat d’enguany, la jornada inclou un itinerari familiar pensat per poder realitzar pares i fills conjuntament.

En total, participen de la jornada 151 ponents d’alt nivell entre els quals trobem cares conegudes com la xef Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana de Barcelona; la farmacèutica Astrid van Ginkel de Fitomón; el xef Kristian Lutaud i Demore, co-cap de cuina del Bulli juntament amb Ferran Adrià, i la periodista radiofònica Pilar Sampietro. Completen el repertori grans experts i professionals, com la metgessa Anna Escalé; Haris Salis, doctor especialitzat en etnobotànica, i Alicia Cirujeda, investigadora del Centro de Investigación y Tecnologia Agroalimentária de Aragon (CITA), entre d’altres.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Universitat de Barcelona. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, ha volgut destacar la importància d’aquesta jornada per la ciutat d’Igualada, alhora que ha felicitat al col·lectiu organitzador per l’èxit de la Jornada.

Per consultar el programa i totes les activitats de la jornada, es pot visitar el web www.eixarcolant.cat.

 

tornar_radioIgualada