icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El col·lectiu Incòmoda guanya el premi Igual’ART 2022/23 per al suport de projectes artístics i culturals

El col·lectiu Incòmoda ha estat el guanyador del premi Igual’ART 2022/23 amb el projecte que han presentat vinculat a la revista que l’associació edita. Amb aquest guardó es donarà suport al projecte de presentació pública de “Maternitats” a Igualada, en una exposició.

L’exposició Maternitats rescatarà continguts de la mateixa revista però alhora vol generar nova informació pròpia de la ciutat relacionada amb el tema, per mitjà d eles enquestes vives. Aquestes enquestes ajuden a transformar informació complexa en una experiència on la persona usuària pot arribar a connectar amb la problemàtica, emfatitzar i alhora parlar de la seva pròpia experiència. Les dades s’analitzen de manera visual, en directe i de manera senzilla. Una part del premi es destinarà a la publicació del quart número, Maternitats.

La proposta es centra per tant, en analitzar i mostrar moments i estats vinculats al procés de gestació com són la precarietat davant el desig de ser mare, l’avortament, el concepte de mare, la violència obstetrícia, els períodes de cura relacionats amb els permisos laborals o un estudi sobre com s’ha retratat el rol de la mare a la gran pantalla.

El projecte inclou l’edició de la revista, la presentació del quart número i una exposició que es podrà veure en un dels espais expositius de la ciutat. El jurat es va reunir el passat 24 per escollir guanyador d’entre les quatre propostes vinculades al món del cinema, la música, les arts visuals i anàlisi socio-cultural.

El projecte Incòmoda

El col•lectiu és una associació que neix el 2019 amb l’objectiu de dur a terme projectes vinculats al feminisme des de l’experimentació gràfica i creativa i la conformen Maria Moix Romero, Marina Camprubí Delgado, Mireia Sala González i Patricia Carreño Picón, les quals es dediquen professionalment al disseny gràfic, la il·lustració, l’art, el periodisme i la docència.

tornar_radioIgualada