icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Comitè d’empresa del Consell Comarcal de l’Anoia demana a les organitzacions sindicals i polítiques que no intentin treure rèdit del cas de les pintades a la façana de l’ens

El comitè d’empresa del Consell Comarcal, format per 5 delegades de CCOO i 4 d’UGT, ha fet públic un comunicat on mostra el seu malestar per la utilització que estan fent altres sindicats i partits polítics d’aquest tema. Segons el comunicat, aquests dies s’ha publicat, a través dels mitjans, que les persones investigades diuen que son perseguides pel “seu activisme sindical” perquè ” es van posar al capdavant de la lluita” i afirmen que “cap dels sindicats amb representació al Consell, CCOO i UGT, han fet res”.

Aquí podeu llegir el comunicat íntegre:

COMUNICAT DEL COMITÈ D’EMPRESA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ANOIA

Des del comitè d’empresa del Consell Comarcal hem evitat entrar en confrontacions perquè tenim clar quins son els nostres objectius i on volem destinar els nostres esforços, però davant les darreres publicacions a la premsa i a les xarxes socials per part d’altres organitzacions sindicals, plenes de manipulacions i falsedats, posem de manifest el següent:

Actualment el comitè d’empresa del Consell Comarcal de l’Anoia el formem 5 delegades de CCOO i 4 d’UGT. Vam ser escollides democràticament a les darreres eleccions sindicals per representar al personal.

Al llarg d’aquests anys hem treballat amb l’objectiu de garantir i millorar les condicions de treball de les treballadores, estant sempre al capdavant. Hem arribat a acords, el personal els coneix, però també hem hagut de presentar recursos davant d’intents de vulneració dels acords i les condicions aprovades.

Quan els acords sobre les condicions de treball no s’han pogut resoldre dins el marc de la negociació i quan des de la Direcció han intentat vulnerar drets, hem mobilitzat al conjunt del personal, hem sortit al carrer i hem externalitat el conflicte als mitjans. De fet, ens consta que és després del comunicat que fem respecte a la situació actual del Consell que algunes organitzacions polítiques i sindicals s’activen a les xarxes socials. Abans, silenci.

La situació actual no és sobrevinguda i fa temps que tant el comitè com els sindicats que ens representen, CCOO i UGT, denunciem la greu situació de deixadesa, tant del Govern actual com dels anteriors, i que treballem per revertir les conseqüències derivades de la mala gestió. Quina lluita han fet altres organitzacions sindicals al llarg d’aquests anys pel benefici del personal del Consell?

Després que la direcció apliqués la proposta del comitè per poder pagar les nòmines, vam decidir desconvocar l’assistència al Ple de l’Ajuntament d’Igualada i convocar al personal i ciutadania al Ple del Consell. Tot i que aquesta decisió va ser validada pel conjunt de l’assemblea de treballadores, van aparèixer unes pintades demanant la dimissió del Govern i també la nostra, posant-nos al mateix sac. Segurament no compartim objectiu amb l’autor o autors de les pintades perquè com ja hem dit, nosaltres treballem pel benefici del personal i dels serveis que prestem i no per treure’n rèdit polític i sindical.

Aquests dies llegim, a través dels mitjans, que les persones investigades diuen que son perseguides pel “seu activisme sindical” perquè ” es van posar al capdavant de la lluita” i s’atreveixen a afirmar que “cap dels sindicats amb representació al Consell, CCOO i UGT, han fet res”. I nosaltres preguntem: quina lluita han fet al llarg d’aquests anys? quina representació tenen al Consell? A quantes mobilitzacions ens han acompanyat? A quants Plens del Consell han vingut? Quantes denúncies i recursos oficials han presentat? A quins acords en benefici del personal han arribat? Quines millores han aconseguit?.

Les decisions que hem pres han estat validades i recolzades pel conjunt de l’assemblea de treballadores i, per aquest motiu, ens vam constituir com Assemblea Permanent. Ens sorprèn que sindicats que es defineixen com assemblearis qüestionin que no signem els comunicats amb sigles (CCOO i UGT) i que ho fem com a conjunt de treballadores i treballadores del Consell Comarcal.

Sabem que no estem soles, tenim el recolzament del personal, i això és el que ens preocupa i ocupa. I perquè ens preocupa la situació i volem el millor pel personal del Consell, demanem a les organitzacions sindicals i polítiques que ara ,de cop i volta, es pronuncien i els “preocupa la situació” que no intentin treure’n rèdit utilitzant-nos ni a nosaltres ni al conjunt de treballadors/es.

Entenem que alguns puguin estar nerviosos perquè queden pocs mesos per a les properes eleccions sindicals, però els mitjans per obtenir representació son uns altres.

tornar_radioIgualada