icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Consell Català de l’Esport i la Unió de Consells Esportius de Catalunya donen per acabada la competició dels Jocs Escolars

El Consell Català de l’Esport i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) han acordat que donen per acabades les competicions dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) en les seves fases locals, comarcals i supracomarcals. Tots els organismes s’han posat d’acord un cop analitzada l’afectació que està tenint la Covid-19 en l’activitat esportiva del país.

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya és un dels programes amb què la Generalitat de Catalunya promou la pràctica esportiva a tota la població en edat escolar del nostre país i la fa compatible amb la transmissió de valors educatius. El programa s’emmarca en el Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, que té com a objectiu potenciar l’esport escolar com un model d’educació integral que afavoreixi un estil de vida saludable. A més, incentiva posar en pràctica els valors humans i socials en un marc de convivència i cohesió, i que ofereix una iniciació a la pràctica fisicoesportiva a tots els infants i adolescents d’entre 3 i 18 anys.

El model dels Jocs Escolars el desenvolupa la UCEC i els consells esportius, per encàrrec de la Generalitat i compta amb la col·laboració dels centres educatius i les corporacions locals. S’estructura per grups d’edat en funció del cicles d’ensenyament de primària i secundària, i té com a motor els centres educatius. Tots aquests objectius van encaminats a aconseguir una continuïtat en la pràctica esportiva dels infants i joves participants, al llarg de tota la vida.

Pel que fa a les activitats d’altres programes d’esport escolar del Consell Català de l’Esport, que es desenvolupen amb la col·laboració dels consells esportius i de la UCEC, com ara activitats no competitives en el marc dels JEEC o el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), es dona la possibilitat a cada consell esportiu que, en funció de les fases de desconfinament progressiu de l’activitat esportiva al país, pugui dur a terme activitats físiques seguint les mesures sanitàries definides per les autoritats.

 

 

tornar_radioIgualada