icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Consell Comarcal de l’Anoia culmina la segona edició del Projecte Impuls per donar oportunitats als joves que migren sols

Es tracta d’un recurs educatiu que acompanya els i les joves que migren sols i els apodera per a superar les dificultats amb què es poden trobar en el seu dia a dia.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia ha tancat aquest estiu la segona edició del Projecte Impuls. Aquest és un recurs educatiu que acompanya els i les joves que migren sols en les seves transicions, educatives o laborals, i els apodera per a superar les dificultats amb les que es poden trobar en el seu dia a dia. Els participants treballen competències essencials en tres àrees: digital, lingüística i social i emocional. En totes les àrees es treballa de forma transversal i significativa a través d’una metodologia participativa i vivencial que barreja sessions grupals i individuals.

Inicialment la proposta constava d’una formació presencial de 80 hores en gestió emocional, competències TIC, bàsiques i transversals,i també un curs de català de 45hores amb el Consorci de Normalització Lingüística de l’Anoia, però degut a la situació causada per la Covid-19, els joves no han pogut realitzar aquesta segona part. Les classes de gestió emociona li competències TIC, en canvi, sí que es van reformular i es van poder oferir en línia.

La proposta, que aquest any s’ha desenvolupat del 24 de febrer al 24 de juliol,compta també amb la col·laboració del departament de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal de l’Anoia, el Consorci pera la Normalització Lingüística de l’Anoia i l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona. La valoració per part dels centres de menors no acompanyats, dels formadors i dels joves ha estat molt positiva. També ho ha estat pel que fa a l’Oficina Jove de l’Anoia, que ja treballa per a fer possible una propera edició

tornar_radioIgualada