icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de Piera, Masquefa i Els Hostalets de Pierola signen un conveni per generar nou sòl industrial

Els quatre ens sumen forces per treballar conjuntament per al desenvolupament de nou sòl destinat a l’activitat industrial. És per això que signen un conveni per tal de realitzar els treballs previs a la redacció d’aquest Pla Director Urbanístic d’activitat econòmica.

El president del Consell Comarcal de l’Anoia i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, explica que des del Consell Comarcal es contractarà una consultoria per articular l’activitat de cadascun dels municipis i perfilar quin plantejament tindran de manera individualitzada per després articular el projecte conjunt. Ho coordinarà l’arquitecte del Consell Comarcal de l’Anoia.

La voluntat compartida entre els tres consistoris és generar nou sòl per atraure inversions empresarials, aprofitant la seva ubicació estratègica i la proximitat amb el Baix Llobregat Nord.

L’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas, destaca la situació i xifres de la suma dels tres municipis, com tenir més de 30.000 habitants, ser la porta d’accés de la comarca, ser una zona molt industrialitzada i ben comunicada, que malgrat tenir unes taxes d’atur molt elevades, a l’estar situats en un punt molt estratègic, afirma Parcerisas, s’ha d’aprofitar.

Les quatre institucions inicien ara els treballs previs i posteriorment la Generalitat de Catalunya haurà de desenvolupar un Pla Director Urbanístic de polígons industrials específic per l’Anoia-Sud.

L’alcalde de Piera, Josep Llopart, valora molt positivament aquesta aliança entre els tres municipis afirmant que això impulsarà oportunitats pel territori.

I el president del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, declara que “l’oportunitat no passa per competir entre nosaltres sinó per cooperar.” I afirma que “aquest missatge és el que ens ha de mantenir de guia”.

tornar_radioIgualada