icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Consell d’Infants i les escoles d’Igualada gestionaran una plantació d’oliveres i d’ametllers en un projecte innovador emmarcat en l’ URBACT Playful Paradigm

L’Ajuntament d’Igualada té localitzats 25.000 metres cuadrats d’uns terrenys erms que serviran per plantar-hi ametllers i oliveres. Serà el Consell d’Infants d’Igualada, i per tant els centres escolars de la capital de l’Anoia, a través de la implicació del sindicat de pagesos, que podrà gestionar i cuidar aquestes plantacions, i recollir-ne els fruits. L’objectiu, segons l’alcalde d’Igualada és que sigui un espai d’aprenentatge pels més petits, i que puguin seguir tot el procés de recollida de les ametlles i la producció d’oli d’oliva en el cas de la plantació d’oliveres.

Aquest projecte s’han fet públic després que la ciutat d’Igualada s’hagi adherit a la xarxa de transferència de bones pràctiques URBACT Playful Paradigm, una iniciativa europea amb el qual durant un any, es treballarà per tenir una ciutat més jugable, inclusiva i sostenible. La xarxa està liderada per la ciutat italiana d‘Udine, la resta de ciutats que participen en aquest projecte són Jegalva (Lituània), Grosuplje (Eslovènia) i Lousa (Portugal).

URBACT és un programa de cooperació territorial europeu que promou a través de l’establiment de xarxes, processos d’aprenentatge i intercanvi entre ciutats, el desenvolupament urbà sostenible i la cerca de solucions pràctiques innovadores i sostenibles que integren la dimensió econòmica, social i mediambiental, per fer front als desafiaments urbans, integrant i millorant les polítiques urbanes i de cohesió. URBACT Playful Paradigm augmenta la capacitat de les ciutats per respondre als reptes globals, promou la inclusió, la solidaritat intergeneracional, la resiliència i els estils de vida saludables. El joc és un assumpte seriós i pot marcar la diferència per millorar les ciutats del futur. El paradigma lúdic ajuda a repensar el benestar de la comunitat i és adaptable als diferents contextos urbans, ja que el joc és un principi universal practicat per tothom.

La finalitat principal de les actuacions amb el projecte URBACT Playful Paradigm a Igualada és l’enfocament lúdic de les zones urbanes i zones verdes i l’ús d’aquestes zones per a la inclusió i la participació. Igualada vol recuperar els jocs tradicionals de carrer adreçats a totes les edats i obrir els patis escolars fomentant el joc inclusiu i els espais oberts als barris. Un dels objectius d’Igualada és dotar els parcs i zones verdes de la ciutat, principalment el “Parc Central”, que és una gran zona amb moltes oportunitats, amb zones i elements més lúdics i inclusius, i també transformar els parcs infantils i patis escolars en espais oberts on tothom hi pugui jugar, aprendre i organitzar activitats comunitàries i saludables.

tornar_radioIgualada