icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Consorci Sanitari de l’Anoia assegura que l’Hospital d’#Igualada ha seguit les directrius marcades per fer front al coronavirus  

Des del Consorci han fet públic un comunicat on asseguren que, des de l’inici del procés del Coronavirus, el Consorci Sanitari de l’Anoia ha seguit amb totes les directrius marcades  de les autoritats sanitàries com són l’Agència de Salut Pública i el Servei Català de la Salut. Segons aquest document, l’Hospital, d’ençà que va tenir una sospita encara no confirmada d’un pacient que podia ser candidat a ser positiu de coronavirus, ja va actuar aplicant zones de confinament i mesures dirigides a protegir als pacients i els professionals. A més, segons el Consorci Sanitari de l’Anoia, els professionals que han estat positius, els seus contactes i tots aquells professionals que han tingut algun símptoma per mínim que sigui i que pugui ser sospitós, han estat confinats en el seu domicili a l’espera del resultat de les proves.

El comunicat apunta també que tot i que el volum d’infectats pel virus a l’Hospital és important,  esperen que en uns dies la situació millori.  A més, segons el Consorci, les mesures posades per evitar el contagi són extremes i és per això que volen transmetre un missatge de tranquil·litat a la població que ha de venir a l’Hospital.

De moment, l’Hospital té tancades la seva àrea de Consultes Externes i fa l’activitat quirúrgica urgent i l’oncològica. El Servei d’Urgències està operatiu, tant pel que fa a adults com a nens. La sala de parts es troba operativa. Les plantes d’hospitalització i la Unitat de Cures Intensives estan obertes parcialment i també funcionen, amb algunes restriccions, l’Àrea d’Hemodiàlisi i l’Hospital de Dia Oncològic. Al CAP Igualada Nord funciona l’atenció continuada i visites telemàtiques. El Centre de Salut Mental fa atenció telemàtica i directa (preferent i urgent).

El Consorci Sanitari de l’Anoia agraeix també la feina dels seus professionals i la col·laboració de la població

En el seu comunicat, el Consorci vol expressar també el seu agraïment a tot el personal (assistencial i no assistencial) que ho estan donant tot per poder atendre els pacients i usuaris i intentant minimitzar el brot de coronavirus COVID-19.

Agraeixen també a tota la població per la seva col·laboració i paciència i a tots els voluntaris i voluntàries de tot el país i de part de l’estranger que s’han ofert per venir ajudar-los, siguin professionals de la salut o no. També els col·legis de metges i d’infermeria, als agents de seguretat i d’ordre públic, als Mossos, al SEM, a la policia local, a l’Ajuntament, al Consell Comarcal, a entitats i empreses particulars que ens estan oferint productes de necessitat, a tots els mitjans de comunicació, locals o no, etc.

Recomanem a la població que segueixi el confinament que ha dictat el Govern i amb les recomanacions que dona el Departament de Salut web.gencat.cat/ca/coronavirus/ i seguir les mesures de protecció bàsiques com són:

  • Netejar-se les mans freqüentment
  • Adoptar mesures d’higiene respiratòria com tapar-se la boca i el nas amb el colze quan estossegui o esternudi
  • Mantenir un distanciament social almenys d’un metre
  • Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca

Per últim, demanen que s’eviti acudir a l’Hospital d’Igualada si no és realment necessari i recordem que es pot utilitzar la web del Consorci per a qualsevol altra consulta.  https://www.csa.cat/informacio-al-ciutada/contacta-amb-nosaltres/contactar.html

tornar_radioIgualada