icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Consorci Sanitari de l’Anoia informa que són 84 les persones que han mort a l’Hospital d’Igualada amb Covid-19

L’Hospital d’Igualada ha publicat les xifres de defuncions que s’hi han produït des del passat 8 de març i són 84 les persones que han mort amb Covid-19, a dintre del recinte hospitalari.

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet públiques aquestes dades, que publicaran de manera setmanal atès que el Departament de Salut ja no desagrega Igualada de la informació relacionada amb el coronavirus. D’aquestes dades es desprèn que fins ara s’han confirmat 788 casos, dels quals 371 han estat hospitalitzats. Pel que fa al número de casos ingressats en llits crítics (UCI, REA, etc.), hi han passat 27 pacients. Per la seva part, la plantilla de professionals (FTE plantilla equivalent), des del 7 d’abril és de 888, mentre que el número de professionals confinats ascendeix a 91.

D’altra banda, a l’Hospital d’Igualada estan recuperant l’activitat gràcies a la reincorporació de professionals que estaven confinats. Cal recordar que va arribar a tenir el 40% de personal infectat o confinat i que, per tant, hi havia llits tancats perquè no podien ser atesos. Gràcies a l’ajuda d’altres centres que es van fer càrrec d’alguns dels ingressos, i aquesta recuperació de personal, ara ja poden tenir les plantes obertes. Aquest fet va permetre que es pogués dur a terme el reagrupament familiars, ja que alguns pacients estaven ingressats fora del centre i que han pogut tornar.

En aquests moments, a l’Hospital tenen preparats 18 llits d’UCI i (entre l’UCI i tres quiròfans), així com 65 llits per a pacients lleus entre els hospitals de dia i les sales de consultes externes. Des del CSA han informat que tot i que estan preparats, “el missatge a la població és que no ens podem relaxar i per tant hem de seguir amb les indicacions que fan les autoritats sanitàries sobre les mesures de confinament, d’higiene i de precaució”.

tornar_radioIgualada